PRO:s folkhögskola

PROs folkhögskola i Gysinge är vackert belägen invid Nedre Dalälven och Färnebofjärdens nationalpark. Folkhögskolan är öppen för alla men har en utpräglad seniorprofil och verkar för att deltagarna genom studier ska ges ökade möjligheter till aktivitet och samhällsengagemang. 

PRO:s folkhögskola

PROs folkhögskola i Gysinge ligger vackert invid Färnebofjärdens Nationalpark vid Nedre Dalälvens strand och inom Sveriges 3:e biosfärområde.

Skolans kurser är; Allmän kurs, olika typer av föreningskurser, ledarkurser i bland annat Qi Gong, Linedance, Mindfulness men även andra korta kurser såsom skrivarkurser, målarkurser, engelska, olika datakurser, sång, friskvårdskurser , frigörande dans mm. Vi har även hantverkskurser; silver - och järnsmide.

PRO:s folkhögskolas filialer i Huddinge och Husby har en äldreprofil. I Huddinge läser man Allmän och Särskild kurs, cirka 15 veckor, och i Husby 15 veckor målarkurs.

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning

Skolan har möjlighet att ta emot deltagare med funktionsnedsättningar. Det finns hiss och hörselslingor. Ledarhund får alltid tas med. I Huddinge finns hiss och lokalerna är lätta att nå.

Hitta hit

Postadress:
Bruksgatan 5
811 97 Gysinge

Telefon: 0291-212 23 helgfri vardag, 10-12, 13-15

E-post:
kurser@pros.fhsk.se

Webbadress:
www.profolkhogskola.se

Huvudman:
PRO
http://www.pro.se

FSR:
Skolan är ansluten till Folkhögskolornas studeranderättsliga råd, FSR

Övrig information:
Internat med 107 bäddar