Det här är kursen för dig som vill fördjupa ditt broderikunnande och utveckla dina kunskaper med tonvikt på formgivning för broderi.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Förkunskaper i form av vår kurs Broderi I eller motsvarande. Du behöver egen dator med internet och tillgång till digitalkamera/mobilkamera. Kunskaper i mejlhantering, Word el. dyl. samt digital bildhantering är ett krav.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019 - 29 maj 2020

Kontakt:
Malin Johnsson

Telefon: 0290-340 03
E-post:
malin.johnsson@regiongavleborg.se

Du vidgar din personliga kunskapsbank i form av broderiövningar kombinerat med att jobba med färg- och formövningar. Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära, formspråk och
bildanalys. 

Kursen omfattar sammanlagt åtta obligatoriska träffar, eget distansarbete (10-15 timmar/vecka) samt ett eget projekt utifrån ett tema. Mellan sammankomsterna har du distansuppgifter med hjälp av handledning via internet.

Det finns även en grundkurs Broderi I som ger grundläggande kunskaper kring stygn och stygnkunskap.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära, formspråk och bildanalys.