Dramapedagogutbildning distans

Västerbergs folkhögskola


Ansökan stängd
Ledarskap - kommunikation - kreativitet. Yrkesutbildning till dramapedagog med goda chanser till jobb. Distans med obligatoriska inneveckor förlagda på Västerbergs folkhögskola.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Träffar:
15 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3-årig gymnasieutbildning eller likvärdig. Erfarenhet av drama/teater, pedagogisk erfarenhet samt arbetslivserfarenhet är meriterande. Att delta på antagningsdag 20 eller 21 april är meriterande.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Gunilla Carstensen, Gabrielle Melander

Telefon: 0290-340 60
E-post:
gunilla.friberg.carstensen@regiongavleborg.se

Dramapedagogutbildningen är en konstnärlig och pedagogisk yrkesutbildning som ger dig specialkompetens för arbete inom profilämnena drama och teater.

From hösten 2017 kan du läsa till dramapedagog på distans med obligatoriska inneveckor förlagda på Västerbergs folkhögskola. Mellan sammankomsterna har du distansuppgifter med handledning via internet. Även delar av undervisning och redovisning sker via internet. Utbildningen ges på heltid och din förväntade studietid är 40h/vecka

Utbildningen är en 2-årig eftergymnasial yrkesutbildning som syftar till att utveckla ett pedagogiskt och personligt ledarskap. I utbildningens huvudområde; dramapedagogik, studeras dramatiska uttrycksformer, kommunikation, kreativitet, dramapedagogisk teori och didaktik, dramapedagogikens historia och aktuell forskning.

I området teater ingår scenisk gestaltning, didaktik för barn-, ungdoms- och amatörteater samt teaterns historia och teori.

I pedagogik behandlas utvecklingspsykologi, lärande, kunskapssyn, estetiska lärprocesser, ledarskap, gruppdynamik och konflikthantering.

Som dramapedagog kan du arbeta inom hela utbildningssystemet, inom folkbildning, studieförbund, kulturskolor, på teatrar med för- och efterarbete, samt i olika kulturprojekt.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Dramapedagogutbildningen ger dig en bred yrkesutbildning och specialistkompetens för arbete inom profilämnena drama och teater i grundskola, gymnasium och högskola, inom folkbildning och föreningsverksamhet, i kulturskolor och kulturprojekt på bibliotek, museer och teatrar samt i hälsopedagogiska projekt. Efter utbildningen kan du genom medlemskap i RAD, Riksorganisationen Auktoriserade Dramapedagoger, bli auktoriserad dramapedagog.