Allmän kurs grund med extra svenska

Västerbergs folkhögskola


Ansökan stängd
Allmän kurs grund med extra svenska är för dig som vill studera på grundskolenivå och samtidigt behöver förbättra dina kunskaper i svenska. Du ska vara färdig med SFI C eller D innan du söker kursen.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du bör vara färdig med SFI C eller D innan du söker denna kurs.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskolenivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2020 - 4 jun 2021

Kontakt:
Lotta Rangdén

Telefon: 0290-340 76
E-post:
lotta.christina.rangden@regiongavleborg.se

I Allmän kurs med extra svenska får du i mindre grupp studera svenska som andraspråk, studieteknik, samhällsorienterande ämnen, matematik och engelska.  

På folkhögskolan har du möjlighet att studera i lugn takt i en trygg miljö, där du får både stimulans och tid till eftertanke.

Du kommer också att delta i aktiviteter tillsammans med alla studerande på skolan. Det kan till exempel vara friskvårdsaktiviteter, temadagar eller kulturarrangemang.

Du har möjlighet att få behörighet på grundskolenivå och kan då söka vidare till studier på gymnasienivå, på Allmän kurs på Västerberg eller på andra skolor.

OBS Pratar du bra svenska och behöver studera på grundskolenivå? Då ska du istället söka till Allmän kurs eftersom du även där har möjlighet att läsa på grundskolenivå.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Du har möjlighet att få behörighet på grundskolenivå och kan då söka vidare till studier på gymnasienivå, på Allmän kurs på Västerberg eller på andra skolor.