Broderi II - distans

Ansökan stängd

Det här är kursen för dig som vill fördjupa ditt broderikunnande och utveckla dina kunskaper med tonvikt på formgivning för broderi. 

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Förkunskaper i form av vår kurs Broderi I eller motsvarande. Du behöver egen dator med internet och tillgång till digitalkamera/mobilkamera. Kunskaper i mejlhantering, Word el. dyl. samt digital bildhantering är ett krav.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 16 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Malin Johnsson

Telefon: 0290-340 03
E-post:
malin.johnsson@regiongavleborg.se


Det här är kursen för dig som vill fördjupa ditt broderikunnande och utveckla dina kunskaper med tonvikt på formgivning för broderi.

Du vidgar din personliga kunskapsbank i form av broderiuppgifter kombinerat med färg- och formövningar. Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära, formspråk och bildanalys.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

Tillgång till symaskin underlättar, men all montering går att göra för hand. Det finns även maskiner att låna på skolan för montering vid kursträffarna om så önskas.

För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling, tillgång till en telefon/surfplatta med kamerafunktion och möjlighet att koppla upp dig mot offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor här under de fysiska träffarna. Hur mycket materialkostnaderna blir beror på hur mycket du har hemma eller om du behöver köpa nytt. Skolan tar ut 150 kronor per termin för kopior, färg, med mera.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Med utgångspunkt i det konstnärliga uttrycket får du kunskaper i att utforma egna broderimönster, med fokus på komposition, färglära, formspråk och bildanalys.