Allmän kurs distans

Ansök nu

Allmän kurs-distans är ett alternativ till gymnasieskola eller komvux. Den är till för dig som behöver läsa in gymnasiet men av olika anledningar föredrar att läsa på distans. För oss är samtal och diskussioner en viktig del av lärandet och det innebär att du kommer att ha mycket kontakt både med lärare och kurskamrater via nätet. Två gånger per termin träffas vi också på skolan. 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs, Distanskurs

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: 15 maj 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Avslutad grundskola. Egen dator med internetuppkoppling samt kunskaper i Word (eller annat textprogram) är ett krav. Du behöver också tillgång till en digitalkamera eller telefon med kamerafunktion, ett headset med mikrofon och webbkamera

Kostnader: Du bekostar själv kurslitteratur, annat studiematerial och studieresor.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Peter Viréhn

Telefon: 072-212 40 60
E-post:
peter.virehn@regiongavleborg.se


OBS!
Ansök senast
15 maj 2022

Undervisningen bedrivs via Office 365. Du får tillgång till alla program du behöver genom skolan.

För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling. Kunskaper i Word (eller annat textprogram) är ett krav. Du behöver också tillgång till en digitalkamera eller telefon med kamerafunktion, ett headset med mikrofon och webbkamera.

Att studera på distans är lika tidskrävande som att studera på plats, skillnaden är att du har större möjlighet att bestämma tidpunkten. För att följa vår distanskurs på heltid behöver du vara uppkopplad minst två gånger per dygn minst 5 dagar per vecka även om mycket av skolarbetet går att göra när man är nedkopplad. Det är också möjligt att följa kursen på deltid.

Du läser de gymnasiegemensamma ämnena svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, naturkunskap, historia och religion.

Du kommer att få arbeta mycket med att utveckla din studieteknik. Att studera på distans kräver god självdisciplin på grund av att det i hög grad är du själv som organiserar dina studier.

En trygg miljö med högt i tak underlättar studiearbetet. Därför lägger vi tid på att skapa ett gott studieklimat genom att arbeta mycket med gruppaktiviteter.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Förutom grundläggande behörighet till högskolan eller yrkeshögskolan vill vi ge dig en god grund för ett livslångt lärande, vare sig dina fortsatta studier sker på högskolan, som fortbildning i arbetslivet, eller som ett eget bildningsprojekt.