Sticka tumvantar - distans

Profilkurs, Distanskurs Västerbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  En termin
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Tumvantar går att variera i det oändliga, från detaljer som uppläggningar och olika sätt att öka till stora drag som mönstertekniker och passform.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Grundläggande datorvana, egen uppdaterad dator, surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 20 dec 2022

Träffar:
4 obligatoriska träffar

Kontakt: Ivar Asplund

E-post:
ivar.asplund@regiongavleborg.se

Tumvantar går att variera i det oändliga, från detaljer som uppläggningar och olika sätt att öka till stora drag som mönstertekniker och passform. Den här kursen ger dig därför möjlighet att tillämpa, repetera och utveckla baskunskaper i stickning. Förutom att sticka efter instruktioner kommer du att få rita och provsticka egna idéer. Du bör kunna sticka runt med strumpstickor eller magic loop-teknik.

Kursen innehåller 4 obligatoriska träffar på Västerbergs Folkhögskola. Du kommer också att arbeta med distansuppgifter (ca 20 timmar/vecka) med handledning.

Redovisningar kommer att ske både som presentation inför gruppen och som inlämningsuppgifter.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Fler kurser inom: Textil / Vävning Stickning

Västerbergs folkhögskola

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg