Stickning I - distans

Profilkurs, Distanskurs Västerbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år 1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Här kan du utveckla dina kunskaper inom olika sticktekniker och lära dig nya sätt att sticka på. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling samt kunna hantera detta. Kunskaper i Word (eller annat textprogram) samt digital bildhantering är ett krav

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kontakt: Gunilla Jägergård

Telefon: 0290-340 74

E-post:
gunilla.jagergard@regiongavleborg.se

Det här är en kurs för dig som tycker om att sticka! Här har du möjlighet att utveckla dina kunskaper och idéer i olika sticktekniker och lära dig nya sätt att sticka på.

Du bygger upp en egen kunskapsbank i form av provlappar. Genom färg- och formövningar i kombination med det textila materialet lär du dig att utveckla egna stickmönster.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan.  Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning. Baskunskaper i stickning är en merit.

Kursen är avgiftsfri. Du betalar för material, samt mat och boende om du bor på skolan under  kursträffarna.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Kursen ger dig kunskap om hur du kan experimentera fram dina egna stickmönster. Du bygger upp en personlig kunskapsbank i form av provlappar.

Fler kurser inom: Textil / Vävning Stickning

Västerbergs folkhögskola

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg