Stickning II - distans

Profilkurs, Distanskurs Västerbergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i stickning med tonvikt på formgivning av tröja/kofta. 

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Kunskaper i stickning motsvarande kursen Stickning I.För att delta i kursen måste du ha egen dator med internetuppkoppling samt kunna hantera detta. Kunskaper i Word (eller annat textprogram) samt digital bildhantering är ett krav

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 17 aug 2022 - 2 jun 2023

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kontakt: Gunilla Jägergård

Telefon: 0290-340 74

E-post:
gunilla.jagergard@regiongavleborg.se

Det här är en kurs för dig som vill fördjupa dina kunskaper i stickning med tonvikt på formgivning av tröja/kofta.

I kombination med färg- och formövningar kommer du att experimentera med textilt material och sticktekniker. Syftet är att utveckla ditt seende och känsla för proportioner, färgkomposition och material. Du kommer att lära dig att göra uträkningar till enklare stickade tröjor/koftor. I samband med detta provstickar du fickor, halsringningar och olika kanter. Under vårterminen genomför du ett projektarbete där du formger, planerar och stickar en egen tröja/kofta.

Kursen innehåller åtta obligatoriska träffar, 2 vardagar per träff, på Västerbergs folkhögskola. Mellan kursträffarna arbetar du med distansuppgifter med hjälp av handledning via Teams/Office 365. Även delar av undervisningen och redovisningar sker via Teams/Office 365, licens tillhandahålls av skolan. Eftersom studietakten är 50% behöver du ha möjlighet att studera ca 20 timmar /vecka.

För att kunna delta i kursen krävs grundläggande datorvana samt egen uppdaterad dator och surfplatta/mobiltelefon med kamerafunktion samt möjlighet att koppla upp dig till ett offentligt wifi. Goda kunskaper i fil-, mejl och bildhantering är ett krav samt att du kan hantera din egen utrustning.

Sökande som har genomgått Stickning I på Västerbergs folkhögskola har företräde till Stickning II.

 

 

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du har utvecklat ditt seende och känsla för proportioner, färgkomposition och materialkombinationer. Du har också lärt dig att göra mönster/beskrivningar till enklare stickade plagg.

Fler kurser inom: Textil / Vävning Stickning

Västerbergs folkhögskola

Studera på Västerbergs folkhögskola

Du hittar Västerbergs folkhögskola i en naturskön miljö strax utanför Storvik i Sandvikens kommun. Här finns ett brett utbud av utbildningar som ger behörighet till högskola eller yrkeshögskola och utbildningar för dig som vill fördjupa dig inom särskilda ämnen.

Läs mer om skolan

Postadress:
Västerbergs folkhögskola
Ovansjövägen 333
812 90 Storvik

Telefon: 0290-340 40
E-post: vasterberg.folkhogskola@regiongavleborg.se
Webbadress: http://www.regiongavleborg.se/vasterberg