
Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap
Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.
Utbildningen Förändring, demokrati och ledarskap vill utveckla deltagarnas ledarskap och förmåga att arbeta för långsiktig demokratisk förändring!
Lediga platser: Nej
Antagningsvillkor: Antagning sker genom individuella intervjuer. Vid högt söktryck görs ett urval baserat på personlig lämplighet och mångfald i gruppsammansättningen
Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A1)
Internat: Nej
Kurstid: 15 aug 2022 - 9 jun 2023
Kostnader: Viss litteratur och eventuellt boende vid fysiska träffar.
Inom så många områden i samhället finns det människor som verkar för förändring, rättvisa och utveckling. Ett stort engagemang finns i föreningsliv, offentlig sektor, i fackföreningar och i andra typer av grupperingar och organisationer. Men i en tid där förutsättningarna och behoven i samhället har förändrats kan också metoderna behöva söka sig nya vägar. Hur kan glöden och engagemanget nå ut till fler? Hur kan insatser, projekt och visioner leda till verkliga, varaktiga framsteg. Analys, projektledning och kunskap om strukturer och samhällsgrupper är av stor betydelse för att förändringsarbete ska nå framgång.
Utbildningen vänder sig till dig som är aktiv inom samhällsförändring på något plan, ideellt eller professionellt. Du som vill utveckla metoderna för ditt engagemang, ditt ledarskap och/eller din pedagogik. Vi ser gärna en mångfald i bakgrund och mål hos deltagarna, där gruppdeltagarna kan lära av varandras erfarenheter och perspektiv. Viss erfarenhet av ledarskap är meriterande.
Demokratins centrala ord är ”VI” och det är avgörande att detta VI är starkt för att en demokrati ska fungera och må bra. I Sverige har den ideella sektorn, kulturen och bildningen varit viktiga delar i vårt demokratiska bygge och givit oss det breda engagemang som behövs för att kunna påverka. Idag utmanas demokratin och vårt samhälle på många sätt både internationellt och nationellt och vi ser bakslag för demokratiska processer runt om i världen. Vi ser att färre tar del av traditionella processer och organisationer i vårt land, vi ser att ofrivillig ensamhet ökar och vi kan läsa om att många unga tvekar på om demokrati är det bästa sättet att styra ett land. Vi står med andra ord inför en rad utmaningar som kräver stort engagemang, mod och nya kreativa lösningar
Analysen av det minskade engagemanget landar ofta i att människor idag inte är intresserade, inte har tid, eller inte vill. Samtidigt visar undersökningar att intresset för att engagera sig i samhället är stort. Vi ser detta som en tydlig utmaning inom pedagogiskt ledarskap; att det behövs ett nytt ledarskap både ideellt och professionellt som kan vårda, utmana och utveckla inom demokratins ramar. Ett ledarskap som möjliggör ett alternativ mot ett allt hårdnande klimat och som kan fylla ett akut behov av samtal och dialog. Ett ledarskap som möjliggör förändring.
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Efter utbildningen kan du leda processer i samhället. Inom en organisation, förening eller i andra typer av grupperingar.
Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://brunnsvik.se/kurspost/forandring-demokrati-och-ledarskap/
Fler kurser inom: Ledarskap / Projektledning Projektledare Entreprenör Övrigt inom ledarskap
STUDERA PÅ BRUNNSVIK FOLKHÖGSKOLA
Brunnsvik Folkhögskola är en rörelsedriven skola som drivs av en ideell förening med utgångspunkt att alla människor är lika mycket värda och har rätt till utbildning oavsett kön, bakgrund och kulturell tillhörighet. På Brunnsvik är det viktigt att mötas i ögonhöjd, deltagare såväl lärare emellan. På Brunnsvik strävar vi alla mot att ha ett trivsamt klimat där alla är en potentiell vän. Skolan bedriver sin verksamhet under parollen "Gör din röst hörd".
Brunnsvik Folkhögskola är en av Sveriges största folkhögskolor och är verksam i Gävle, Borlänge och Ludvika. Vår huvudman är Arbetarnas Bildningsförbund (ABF) och Landsorganisationen (LO) i samverkan med den regionala arbetarrörelsen.
Vill du veta mer? Kom och hälsa på!
OBS: Hösten -22 flyttar Brunnsvik Folkhögskola i Gävle till nya lokaler. Vi huserar fr.o.m. Augusti 2022 i anrika Sankt Ansgars beläget mitt i stan på drottningsgatan, med stadsparken Boulongerskogen som närmsta granne.
Postadress:
Brunnsviks folkhögskola, filial Gävle
Hantverkargatan 33
803 23 Gävle
Telefon:
072-4025808
E-post:
sara.jacobsson@brunnsvik.se
Webbadress:
http://www.brunnsvik.se/
Jag får utmana mig själv i mitt ledarskap
Ola Gustavsson går fritidsledarlinjen på folkhögskola. En varierande utbildning som innehåller allt från psykologi till isvaksbad.