Story MasterClass är en unik distansutbildning på engelska med personlig coachning av den amerikanska filmindustrins bästa och mest namnkunniga lärare i manus och dramaturgi.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
3 obligatoriska träffar

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Se www.gotlandsfolkhogskola.se

Kostnader: 5.000 kr/läsår för kostnader som digital lärplattform.

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 3 jun 2021

Kontakt:
Arvid Unsgaard

Telefon: 070-438 09 26
E-post:
arvid.unsgaard@gotland.se

Story Academy

Story Academy på Gotlands folkhögskola har tre unika utbildningar för dig som strävar efter att bli manusförfattare, Story 1Story 2 och Story MasterClass.

Utbildningen erbjuder de bästa kursinstruktörerna som internationell filmbransch kan erbjuda och ger dig de tekniker som behövs för att skriva manus till långfilmer och dramaserier.

Story MasterClass 

Story MasterClass är en unik distansutbildning på engelska för dig med uppvisade kunskaper och yrkeserfarenhet som manusförfattare.

Du får möjligheter och verktyg att finslipa ditt berättande och utveckla din yrkesroll som manusförfattare för kommersiell spelfilm och dramaserier. Story MasterClass ger dig kunskaper, inspiration, insikter, tekniker och personlig coachning av den amerikanska filmindustrins bästa och mest namnkunniga lärare i manus och dramaturgi.

Studierna är på engelska och sker på distans med hjälp av digitala kommunikationsplattformar. Studerande, kursledare och lärare träffas också vid tre obligatoriska sammankomster för workshops och seminarier. Det centrala innehållet i kursen berör områden som konceptutveckling, berättande, manusförfattande, pitch och marknadsföring.

Här får du verktygen för att finslipa ditt berättande och utveckla din yrkesroll som manusförfattare för kommersiell spelfilm och dramaserier.

Under läsåret får du:

  • Undervisning och personlig handledning av Hollywoods främsta lärare
  • Fördjupade kunskaper i konceptutveckling
  • Tillämpa verktyg och tekniker som berikar din story och ökar din effektivitet
  • Lära dig marknadsföra och sälja manus och idéer med professionell säljargumentation (pitch).
  • Lära dig bygga en plattform som yrkesverksam manusförfattare

”I strongly recommend Storyutbildningen to anyone serious about become a professional screenwriter” Michael Hauge, Hollywood Story Consultant

Ansökan

Story MasterClass har bara åtta studieplatser per läsår.

Du som söker har yrkeserfarenhet avseende manus och dramaturgi, har skrivit manus för kortfilm, spelfilm eller dramaserie och är beredd att ta steget mot en framtid som manusförfattare.

 

Information in English

https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/information-in-english