Story 1 – yrkesförberedande utbildning i manus & dramaturgi

Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund


Ansök nu

Story 1 är en yrkesförberedande utbildning i manus och dramaturgi för dig som vill ta det första steget mot en framtid som manusförfattare i filmbranschen.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 30 april

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Se www.gotlandsfolkhogskola.se för information.

Kostnader: 3.000 kr per läsår för kopiering och förbrukningsmaterial. För information om externat-/internatavgift, se skolans hemsida www.gotlandsfolkhogskola.se

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 3 jun 2021

Kontakt:
Arvid Unsgaard

Telefon: 070-438 09 26
E-post:
arvid.unsgaard@gotland.se

OBS!
Ansök senast 30 april

Story Academy

Story Academy på Gotlands folkhögskola har tre unika utbildningar för dig som strävar efter att bli manusförfattare, Story 1, Story 2 och Story MasterClass.

Utbildningen erbjuder de bästa kursinstruktörerna som internationell filmbransch kan erbjuda och ger dig de tekniker som behövs för att skriva manus till långfilmer och dramaserier.

Story 1

Story 1 är en yrkesförberedande utbildning i manus och dramaturgi för dig som vill ta det första steget mot en framtid som manusförfattare. 

Utbildningen erbjuder de verktyg som krävs för att du skall kunna utveckla dina idéer och skriva manus för långfilmer och dramaserier. Story 1 är en exklusiv utbildning i manus & dramaturgi med personlig handledning av världens mest kända manusförfattare och dramaturger. 

Under utbildningen byggs värdefulla yrkesrelationer och du får möjlighet att delta i produktion av konceptet till en riktig dramaserie.

I slutet av utbildningen får du möjlighet att presentera dina projekt när utbildningen anordnar en presentation/pitch för några av Sveriges mest erkända filmproducenter. 

Utbildningen erbjuder:

  • Professionella kursinstruktörer från internationell filmbransch
  • Tillgång till exklusiva berättarverktyg från Hollywood
  • Utveckling av dina kunskaper i konceptutveckling
  • Chansen att bli en bättre storyteller med hjälp av manusförfattare från Hollywood
  • Hur du kan sälja in dina idéer & manus med professionell pitch
  • Att bygga en plattform som yrkesverksam manusförfattare
  • Att pitcha idéer för etablerade producenter

”Tack vare lärare från Hollywood, Pitchning hos producenter i Stockholm och webbserie-projekt (som dessutom filmas) känns det nästan aldrig som att man pluggar, utan snarare som att man jobbar som manusförfattare på riktigt”.   Tidigare deltagare

Kustateljén

Utbildningen sker i Kustateljéns filmstudio i Fårösund, med 1000m2 studioyta anpassad för professionella filmproduktioner

 

Foto: Linnea Ronström

Länk till kursen på skolans webbplats
https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/story-1