Story 2 – yrkesutbildning med specialisering i manus & dramaturgi

Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund


Ansök nu

Yrkesutbildning i manus & dramaturgi med specialisering mot ett specifikt filmprojekt. Utbildningen skapar de förutsättningar som krävs för att du skall kunna utvecklas som manusförfattare. 

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 30 april

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Se www.gotlandsfolkhogskola.se för information.

Kostnader: 3.000 kr per läsår för kopiering och förbrukningsmaterial. För information om externat-/internatavgift, se skolans hemsida www.gotlandsfolkhogskola.se

Studiestödsnivå (CSN):
Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 3 jun 2021

Kontakt:
Arvid Unsgaard

Telefon: 070-438 09 26
E-post:
arvid.unsgaard@gotland.se

OBS!
Ansök senast 30 april

Story Academy

Story Academy på Gotlands folkhögskola har tre unika utbildningar för dig som strävar efter att bli manusförfattare, Story 1Story 2 och Story MasterClass.

Utbildningen erbjuder de bästa kursinstruktörerna som internationell filmbransch kan erbjuda och ger dig de tekniker som behövs för att skriva manus till långfilmer och dramaserier.

Story 2

Story 2 är en yrkesutbildning med specialisering i manus och dramaturgi.

Utbildningen skapar de förutsättningar som krävs för att du skall kunna utvecklas som manusförfattare. Du får möjligheten att utveckla ett eget projekt med individuell handledning av professionell dramaturg från internationell filmbransch.

Du får unika insikter genom läsning och analys av Oscarsvinnande manus. På Storyutbildningen bygger du värdefulla yrkesrelationer och du får delta i produktion av konceptet till en riktig dramaserie.

I slutet av utbildningen får du presentera dina projekt för branschen när utbildningen anordnar presentation/pitch för några av Sveriges mest erkända filmproducenter.

Utbildningen erbjuder

  • En professionell dramaturg som privat mentor i ditt arbete
  • Möjligheten att utveckla egna projekt
  • Arbeta i ett ”writers room” med att utveckla och skriva en dramaserie
  • Möjligheten och erfarenheten av att se dina manus produceras
  • Kunskap om hur du kan sälja in dina idéer och manus med professionell pitch

”Vi har haft flera samarbeten med Storyutbildningen, och det är tydligt att utbildningen förbereder studenterna för branschen. Deras kunskaper är praktiska och direkt applicerbara på sådant jag som producent har behov av.” Börje Hansson, producent

Kustateljén

Utbildningen sker i Kustateljéns filmstudio i Fårösund, med 1000 m2 studioyta anpassad för professionella filmproduktioner.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/story-2