Story Showrunner

Ansökan stängd

Showrunner är ett projektår där du får leda arbetet som Showrunner genom en hel produktion av en kortserie. Från arbetet i writers room, inspelningsplanering, inspelning till klippning och till färdig premiär.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningsprov. Se gotlandsfolkhogskola.se för information.

Kostnader: 3.000 kr per läsår för kopiering och förbrukningsmaterial. För information om deltagaravgift, externat-/internatavgift, se gotlandsfolkhogskola.se

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021 - 10 jun 2022

Kontakt:
Arvid Unsgaard

Telefon: 070-438 09 26
E-post:
arvid.unsgaard@gotland.se


Fler kurser inom: Manus , TV , Spelfilm , Filmmanus , Filmproduktion

En showrunner är den ledande producenten på en teveserie. En bra showrunner får teveserien att rulla på friktionsfritt, uppfyller tevekanalernas drömmar, lyckas navigera mellan de kreativa fallgroparna som kan ske mellan tevekanalerna och produktionsbolagen, samtidigt som man lyckas hålla team och skådespelare nöjda, och lyckas hålla budgetar och scheman och framförallt, leverera en fantastisk produkt.

Om utbildningen

Showrunner är en praktisk utbildning där du lär genom att göra. Under ditt år som showrunner producerar du en kortserie om 6 avsnitt á 15 minuter.

Du börjar året med 3 månaders manusarbete med Story-deltagarna. Resterande tid spenderar du ihop med Film Crew och driver filmproduktionen framåt. 

Story Academy

 

Showrunner är en av tre manusutbildningar som ges av Gotlands Folkhögskola under samlingsnamnet Story Academy. Utbildningarna riktar sig till dig som vill arbeta professionellt som manusförfattare inom film. De andra utbildningarna är Story och Story Master Class

Tidigare produktioner, kursplaner med mera  finns på storyutbildningen.com

Story Academy har ett nära samarbete med Film Crew, folkhögskolans yrkesförberedande utbildning i filmproduktion och -hantverk.

Tidigare produktioner av Film Crew och Story Academy på youtubekanalen SEEFICTION.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med projektåret är att ge en deltagare praktisk erfarenhet av att leda arbetet som konstnärlig ledare genom hela processen från writers room till premiär.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/profilkurser/showrunner