Skrivarlinjens projektår

Profilkurs, Distanskurs Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs

Skrivarlinjens projektår ger dig möjlighet att arbeta med ett eget skönlitterärt manus (prosa, poesi eller dramatik) under handledning.

Utbildningen sker på distans.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ett personligt brev, en projektbeskrivning och ett textprov. Se gotlandsfolkhogskola.se för mer information.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 24 aug 2022 - 9 jun 2023

Träffar:
1 obligatorisk träff
16 obligatoriska nätträffar

Plats för kursen: distans

Kostnader: Se gotlandsfolkhogskola.se

Kontakt: Ludvig Drakenfjord

Telefon: 070- 229 48 57

E-post:
ludvig.drakenfjord@gotland.se

På skrivarlinjens projektår kommer du att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Målet är att du vid projektårets slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Skrivarlinjens projektår är en distansutbildning och ställer höga krav på din förmåga till självständigt skrivande och läsande. Din handledare din responsgrupp följer ditt manus och din utveckling under hela läsåret. Föreläsningar, seminarier och textsamtal hålls digitalt.

En gång per år ses vi fysiskt i samband med studiebesök i Stockholm.

Det är tillåtet att kombinera denna utbildning med deltidsjobb eller deltidsutbildning, men studietakten är 100 % vilket innebär att du förväntas hålla ett högt tempo. Vi räknar med hög kvalitet både på texter ur ditt eget projekt och på den respons du ger de andra deltagarna i gruppen.

Du som tidigare har gått ett första år på någon av landets skrivarlinjer eller motsvarande kan söka utbildningen. Du som gått första året på Gotlands folkhögskolas skrivarlinje har inte förtur till projektåret.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Syftet med projektåret är dels att du ska få tid att arbeta med ett eget skönlitterärt manus – prosa, poesi eller dramatik –, dels att få handledning i detta arbete. Du kommer också att fördjupa dina kunskaper om litteratur, litterär gestaltning och få perspektiv på ditt eget skrivande. Projektåret syftar också till att du ska hitta rätt i din skrivprocess: att genom disciplin och inspiration nå fram till en passion för skrivandet.

Målet är att du efter kursens slut har ett färdigt manus att lämna till förlag, men också att du skaffat dig kunskaper för vidareutveckling inom det litterära fältet.

Fler kurser inom: Skriva Prosa Poesi

Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund

Gotlands folkhögskola i Fårösund är en suverän plats för dig som verkligen vill ägna dig åt det du brinner för. Skolan ligger ett stenkast från hav och badbrygga med utsikt över Fårö. Naturen är fantastisk och erbjuder harmoni, men i övrigt finns inte så mycket att göra – det gör att du kan fokusera på der sociala, relationer och den utbildning du kommit för att delta i.

Läs mer om skolan

Postadress:
Gotlands folkhögskola, enhet Fårösund
Kustparksvägen 6
624 70 Fårösund

Telefon: 0498-20 38 80
Webbadress: http://www.gotlandsfolkhogskola.se/