Fotolinjens projektår

Ansökan stängd

Fotolinjens projektår ger dig möjlighet att under ett helt läsår arbeta med ett eget fotoprojekt. Till projektåret söker du med en projektidé. Det kan exempelvis vara ett redan påbörjat arbete med en bok, en utställning eller en portfolio.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Projektbeskrivning med skisser, fotografier och exempel. Personligt brev. Se gotlandsfolkhogskola.se för mer information.

Kostnader: 5.000 kr/termin som materialkostnader för kemi, bläck och visst övningsmaterial. För info om externat-/internatavgift, se gotlandsfolkhogskola.se för mer information.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 25 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Tove Sjögren

Telefon: 070-788 78 94
E-post:
tove.sjogren@gotland.se


Fotolinjens projektår

Syftet med utbildningen är att erbjuda dig en fördjupning i fotografins breda arbetsfält. Du väljer själv arbetsområde och vi hjälper dig med uppföljning och handledning. Ibland kanske du behöver påfyllning i form av teknisk vägledning, ibland kanske det handlar om urval och process eller analys och bildkommunikation. 

Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete. Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat.

Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra. Exempel på projekt är processarbete mot en utställning, bok, portfolio eller att under året arbeta med arbetsprover för att söka högre fotografisk utbildning.

Ansökningskrav

  • Du som söker måste ha ett projekt eller ett arbetsområde definierat.
  • Ditt projekt ska ha ett syfte och det ska finnas ett mål med ditt arbete.
  • Ditt projekt kan vara på idéstadiet eller något du redan påbörjat. Det kan också vara ett projekt du jobbat med länge men behöver samla ihop och slutföra. Exempel på projekt är processarbete mot en utställning, bok, portfolio eller att under året arbeta med arbetsprover för att söka högre fotografisk utbildning.

Förkunskaper

  • Grundläggande kunskaper i fotografi motsvarande Fotolinjen.
  • God självständig förmåga och förmåga att arbeta med en strukturerad process i projektform.
  • Du ska fungera väl i grupp då mycket av arbetet sker i seminarieform.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målet med projektåret är att du utvecklat/färdigställt ditt projekt och i lugn och ro fått ägna dig åt att fördjupning i fotografins breda arbetsfält.