Vi erbjuder dig kunskaper som leder till allmänbildning och stärkt självkänsla. Studierna är i stor utsträckning anpassade till dina förkunskaper vilket betyder att du börjar där du står.
Beroende på din skolbakgrund och eventuell arbetslivserfarenhet kan studietiden variera från ett upp till fyra år.
Din studietid kommer inte bara att föra med sig nya kunskaper. Mötet med andra, samtalen, funderandet, diskussionerna, upplevelserna – allt kommer du att ha nytta och glädje av i framtiden. Olika åldrar och livserfarenheter blandas. Vi lär av och med varandra.
På Allmän kurs arbetar flera socialpedagoger som kan ge dig extra stöd i dina studier.
Efter studier på grundskolenivå kan du bli behörig till att fortsätta studier på gymnasienivå. Efter studier på gymnasienivå kan du bli behörig till högskola, yrkeshögskola och folkhögskolans eftergymnasiala utbildningar.
Tänk på att folkhögskolan är en utbildningsform som inte ger gymnasiepoäng eller betyg. Folkhögskolan utfärdar istället ett behörighetsintyg och sätter studieomdöme.
Baskursen
Baskursen motsvarar studier på grundskolenivå till och med årskurs 9.
Baskursen startar på höstterminen och pågår hela läsåret.
Du läser svenska, engelska, matematik, historia, samhällskunskap och naturkunskap på grundskolenivå.
I studieplanen för baskursen finns även skapande verksamhet på schemat. Du får exempelvis prova på att jobba i olika material, färg och form.
Årskurs 1, 2 & 3
Årskurserna 1, 2 och 3 motsvarar gymnasieskolans tre år. Vilken årskurs som är aktuell för just dig beror på din tidigare studiebakgrund och eventuell arbetslivserfarenhet, samt ditt mål med utbildningen.
Du studerar svenska, engelska, matematik, samhällskunskap, religion, naturkunskap och historia på gymnasienivå.
I åk 1 har du skapande verksamhet. Som skapande verksamhet får du prova på att jobba i olika material, färg och form.
I åk 3 läser du psykologi 1 samt har "Forumtid" på schemat där vi jobbar med självkännedom, sociologiska perspektiv och alternativa studie- och yrkesvägar.
Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
En av målsättningarna med att gå Allmän kurs är att du ska få behörighet till vidare studier på gymnasie- och/eller högskolenivå.
En annan målsättning kan även vara att få ökade möjligheter att komma vidare i arbetslivet.