Allmän kurs - Enter

Behörighetsgivande kurs Gotlands folkhögskola, Hemse
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år 1-5 år
 • Ansök senast:
  Löpande
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Enter riktar sig i första hand till dig som har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd och som är folkbokförd på Gotland.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Enter riktar sig till dig som har diagnos inom högfungerande autismspektrumtillstånd. Du som är folkbokförd på Gotland har förtur.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2023 - 2 jun 2024

Kostnader: Läs mer om material- och boendekostnader samt deltagaravgift på gotlandsfolkhogskola.se

Kontakt: Mona Edström

Telefon: 073-765 86 12

E-post:
mona.edstrom@gotland.se

Enter är en del av allmän kurs. Här kan du studera under ett till fem år beroende på din skolbakgrund. Studierna kan leda till att du blir klar med dina grundskole- och/eller gymnasiestudier inför fortsatta studier och arbetsliv.

På Enter kan du komma igång med studier och vardagsliv på ett lugnt och tryggt sätt. Du kan få hjälp att skapa en fungerande vardag genom att gå på folkhögskolan. Det kan också vara första gången som du prövar att bo hemifrån.

Vilket skälet än är, kan den här kursen vara en nystart för dig. Här får du en chans att stärka både din självkänsla och ditt självförtroende.

Hur funkar det på Enter?

Du kommer att gå i en klass med ungefär femton deltagare. Du studerar på heltid, mestadels med din egen klass. Schemat planeras så att det ska passa både dig och resten av gruppen. Praktik med handledning kan ingå i din individuella studieplan. Så långt som det är möjligt tar vi hänsyn till dina önskningar och behov.

Hos oss finns ett arbetslag av lärare och socialpedagoger som hjälper dig att hitta en fungerande studiesituation där du får växa och utvecklas som person. Förutom ämnesstudier i grupp kommer du att ha tillgång till individuella samtal, med syfte att stötta dig i studierna och i vardagen.

Studierna sker i Enters egna hus på skolans område i Hemse. Skoldagarna startar klockan 09.00 och avslutas omkring 15.00. Någon skoldag kan sträcka sig lite längre medan någon kan vara kortare.

Valbar profil: programmering

Är du intresserad av programmering och vill lära dig mer om ämnet? Då kan du välja programmeringsprofilen. Inga förkunskaper krävs, men du bör tycka att det är spännande och roligt med matematik och problemlösning.

Kursen utgår ifrån innehållet i gymnasiekursen Programmering 1. Du kommer att ha ämnet 4 timmar i veckan. Övrig tid studerar du tillsammans med övriga deltagare på Enter.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Målsättningen är att du som deltagare ska få möjlighet att skaffa dig kunskaper och färdigheter som leder till allmänbildning, stärkt självkänsla, behörighet motsvarande grundskola och/eller behörighet för högskolestudier.

Behörigheterna är motsvarande treårigt gymnasieprogram. Målsättningen är även att du ska få ökade möjligheter att komma vidare i arbetslivet.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://gotlandsfolkhogskola.se/kurser/allman-kurs/enter

Gotlands folkhögskola, Hemse

Välkommen till Gotlands folkhögskola – en plats för utveckling, lärande och skapande. På folkhögskolan får du lära dig mycket. Inte bara om det du lär dig på kursen – utan även en hel del om dig själv. Du arbetar tillsammans med andra men får ta mycket eget ansvar för ditt eget lärande. 

Läs mer om skolan

Postadress:
Gotlands folkhögskola, Hemse
Storgatan 11
623 50 Hemse

Telefon: 0498-20 36 50
E-post: folkhogskolan@gotland.se
Webbadress: http://www.gotlandsfolkhogskola.se/

Vi får hjälp att nå våra mål och det känns jättebra

Hiba och Samia går Allmän kurs på både grund- och gymnasienivå på en folkhögskola i Biskopsgården i Göteborg. Båda har tidigare testat andra utbildningsformer men trivs på folkhögskola där de får utforska flera ämnen samtidigt i en gemensam grupp.

Läs hela artikeln