Allmän kurs - science

Ansökan stängd

Vetenskap står i centrum för denna profil. Här finns möjligheter att fördjupa sig inom olika intresseområden som berör naturvetenskap och teknik. 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Camilla Swensson

Telefon: 0346-57573
E-post:
camilla.i.swensson@regionhalland.se


Fler kurser inom: Digital design , Webb , Programmering

Vi utgår t ex från vad som händer i samhället med forskning och utveckling. Vi jobbar t ex med att utveckla vår digitala kompetens genom att pröva på programmering, bildbehandling och design inom IT-området. Universum, rymden och existentiella frågor kan vi även utforska tillsammans. Kanske undersöker vi spännande exempel på konst, arkitektur och byggnadsverk. Vi kan också fördjupa oss kring vad som händer inom den senaste teknikforskningen med t ex AI (artificiell intelligens) och andra tekniska framsteg som kan hjälpa människan i vardagen. 

Förkunskaper/målgrupp

Inga förkunskaper krävs. Du väljer denna profil om du är intresserad och nyfiken på att lära dig mer om vetenskap, teknik och IT. Du kommer även att ha god nytta av dina kunskaper om du förbereder dig inför att studera vidare, likaväl som om du söker dig ut på arbetsmarknaden då t ex digital kompetens i alla former är hett efterfrågad.  

Kursinnehåll

Vi utgår ifrån varandras intressen och kan välja vilka områden vi vill fördjupa oss inom. Undervisningsformerna varierar. Teori och praktiska övningar varvas. Vi jobbar både enskilt, i grupp och i projektform beroende på vad vi vill lära oss. 

Vi försöker även att göra studiebesök och få inspiration och idéer kring hur man arbetar med teknik och vetenskap i arbetslivet. Kanske kan vi besöka några företag som jobbar med tekniska innovationer och utveckling, eller så besöker vi verksamheter där man dagligen använder tekniska hjälpmedel, AI, IT eller liknande. 

Länk till kursen på skolans webbplats
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/allman-kurs/