Fysisk skådespelarträning utomhus

Sommar/helg/veckokurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  3 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Vi jobbar mot ett fysiskt impulsstyrt uttryck med fokus på samspel, närvaro och energi. Tillsammans utforskar vi de impulser vi får av varandra och av omgivningen. Teknikerna och övningarna är lånade från olika håll

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 3 aug 2022 - 5 aug 2022

Kostnader: Kursen kostar 1 800 kronor med logi. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen 880 kronor.

Kontakt: Öystein Flaa Störseth

Telefon: 0346-57519

E-post:
Oystein.Storseth-Flaa@regionhalland.se

Tillsammans utforskar vi de impulser vi får av varandra och av omgivningen. Att vi i största möjliga utsträckning jobbar utomhus ger oss en extra dimension i arbetet. Teknikerna och övningarna vi utgår ifrån är lånade från olika håll, bl a från traditionen efter den polska teaterförnyaren Jerzy Grotowski och från den japanska dansformen butoh.

Lärare på kursen Öystein Flaa som till vardags är lärare vid Katrinebergs folkhögskolas skådespelarlinje. Öystein är högskolekandidat i drama- och teaterkommunikation från Högskolan i Oslo och har läst teatervetenskap och litteraturvetenskap vid universitetet i Oslo och filmvetenskap vid Högskolan i Halmstad. Dessutom har han gått ett antal längre kurser i skådespelarteknik vid Grenland Friteater i Norge och Odinteatret i Danmark och butoh-workshops i Japan och Italien.

Fler kurser inom: Teater Skådespeleri Improvisation

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln