Hallands konstskola

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En förberedande utbildning för dig som vill fördjupa ditt bildspråk och utveckla din förmåga att arbeta processinriktat och självständigt. År 2 kan du söka om du har en grundläggande konstutbildning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Intervjudagar 26-28 maj

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Plats för kursen: Halmstad

Kontakt: Agneta Götesson

Telefon: 073-3413057

E-post:
agneta.gotesson@regionhalland.se

Under första året på Konstlinjen får du grundläggande kunskaper och färdigheter i teckning, måleri, skulptur, rörlig bild, ljud och animation. Rumslig gestaltning, platsspecifik konst och performance är andra områden som berörs genom praktiska övningar, i projektform och eget arbete.
Genom konstteori studiebesök, studieresa, gästlärare och föreläsare får du som deltagare inblick i konstscenen, nationellt och internationellt.

Utbildningen lägger stor vikt vid att du vill utveckla ditt eget förhållningssätt till bild och form och öva upp tekniska, praktiska och teoretiska baskunskaper. En viktig del av studierna är samtal om konst och om dina och andras arbeten. Undervisningen är lärarledd och sker båda i grupp och med individuell handledning

Andra året är en fortsättning av första årets grundutbildning. Utbildningen syftar till att ge deltagaren fördjupad kunskap och utveckla sitt egna personliga uttrycksätt inom bildområdet. Till andra året söker deltagaren med ett eget projekt som utvecklas genom handledning enskilt och i grupp, och ett mer självständigt ateljéarbete.
Kännedom om ansökningsprocesser och möjligheter att sammanställa en representativ portfolio med ”Artist Statement” och intervjuträning.
Kännedom om branschen, olika produktionssätt och försörjningsmöjligheter. Nationellt och internationellt perspektiv på konstscenen genom studiebesök och resor.

Ansökan till Hallands Konstskola

Ansök via schoolsoft. Det är viktigt att du bifogar ett personligt brev, två referenser, personbevis och ditt senaste skolbetyg.

Till ansökan vill vi även att du bifogar 5-8 arbetsprover varav tre ska vara teckningsstudier.  Övriga i valfri teknik. Söker du direkt till år 2 behöver du även skicka med en beskrivning av ett eget konstprojekt.
Ansökan läses av konstskolans lärare. Störst hänsyn tas till det arbetsprover och ditt personliga brev

Besked om antagningen lämnas i mitten av juni. Eventuella reserver antas löpande vid eventuella avhopp vid kursstarten.

Om du antas till Hallands Konstskola får du mer information från oss.  

Är du nyfiken på oss. Hör av dig eller kom på ett besök.

 

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/hallands-konstskola/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/