Praktisk linje

Ansök nu

Praktisk linje

Katrinebergs folkhögskola

Ansökan öppnar snart

För dig som studerat vid särskola eller motsvarande. Vårt arbetssätt utgår från din egen kraft, förmåga och intressen. Vi vill medverka till att du blir självständig, det vill säga skapa förutsättningar för ett framtida eget boende, ett arbete och en bra fritid.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: 11 apr 2022

Ansökan öppnar: 1 feb 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: särskola eller motsvarande, prova på-kurs vecka 17 eller 19.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Malin Johansson

Telefon: 0346-57526
E-post:
malin.a.johansson@regionhalland.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 feb 2022

När du börjar på Katrineberg flyttar du in i ett eget rum i något av skolans elevhem. Assistenter finns som stöd måndag till torsdag kväll, mellan kl. 16.00-20.30.

Linjen disponerar även över en lägenhet där du i än högre grad får träna att bo på egen hand. När du flyttar in i den här lägenheten får du själv ansvara för frukost och kvällsmat, med stöd av personal.

I Vardagskunskapen förbereds du för ditt framtida egna boende. 

Under studietiden har du en mentor som du har samtal med varje vecka. Tillsammans med din mentor skapas det ett nätverk bestående av personer i din omgivning som är viktiga för dig.

För att må bra krävs att man rör på sig och tar hand om sig. Självklart ingår detta på ett naturligt sätt i arbetsveckan hos Praktisk linje. Idrott bedrivs i skolans idrottshall eller gym. Avslappning, friskvård, besök i simhall och promenad är schemalagt.

Under en termin arbetar vi med minst två teman. Temastudierna kan innefatta närområdet, arbetsliv, olika kulturer, miljö m.m .

På Praktisk linje arbetar vi även med musik och rörelse, skapande och teoretiska studier.

För att öka möjligheterna att i framtiden hitta ett arbete eller en sysselsättning som du trivs med får du under tiden på skolan praktisera på olika arbetsplatser. Du kan praktisera i närheten av skolan men du kan även praktisera i den kommun där du tänker bo efter tiden på skolan.