Praktisk linje

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vi utgår från din egen kraft, förmåga och intressen. Vi medverkar till självständighet, skapar förutsättningar för ett framtida eget boende, ett arbete och en bra fritid.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: särskola eller motsvarande, prova på-kurs vecka 17 eller 19.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Malin Johansson

Telefon: 0346-57526

E-post:
malin.a.johansson@regionhalland.se

För dig som har studerat vid särskola eller motsvarande.

När du börjar på Katrineberg flyttar du in i ett eget rum i något av skolans elevhem. Assistenter finns som stöd måndag till torsdag kväll, mellan kl. 16.00-20.30.

Linjen disponerar även över en lägenhet där du i än högre grad får träna att bo på egen hand. När du flyttar in i den här lägenheten får du själv ansvara för frukost och kvällsmat, med stöd av personal.

I Vardagskunskapen förbereds du för ditt framtida egna boende. 

Under studietiden har du en mentor som du har samtal med varje vecka. Tillsammans med din mentor skapas det ett nätverk bestående av personer i din omgivning som är viktiga för dig.

För att må bra krävs att man rör på sig och tar hand om sig. Självklart ingår detta på ett naturligt sätt i arbetsveckan hos Praktisk linje. Idrott bedrivs i skolans idrottshall eller gym. Avslappning, friskvård, besök i simhall och promenad är schemalagt.

Under en termin arbetar vi med minst två teman. Temastudierna kan innefatta närområdet, arbetsliv, olika kulturer, miljö m.m .

På Praktisk linje arbetar vi även med musik och rörelse, skapande och teoretiska studier.

För att öka möjligheterna att i framtiden hitta ett arbete eller en sysselsättning som du trivs med får du under tiden på skolan praktisera på olika arbetsplatser. Du kan praktisera i närheten av skolan men du kan även praktisera i den kommun där du tänker bo efter tiden på skolan.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/praktisk-linje/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/