Skådespelarlinjens fördjupningsår

Ansök nu

Skådespelarlinjens fördjupningsår

Katrinebergs folkhögskola

Ansök nu
Påbyggnadsår med fördjupning av skådespelarteknik. Kräver ett års studier efter gymnasiet i teater eller motsvarande.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: 8 apr 2022

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Erfarenhet av teater, dans och sång. Sökande kallas den 7 eller 8 maj till en inträdesdag med intervjuer, teater-, röst-, och rörelseövningar på skolan.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt:
Linus Widner

Telefon: 0346-57519
E-post:
linus.vidner@regionhalland.se


OBS!
Ansök senast
8 apr 2022

För dig som vill göra en seriös satsning på skådespeleri. Det är ett år som handlar om skådespelarträning och skådespelarteknik. Du får lära dig hur du kan forma, gestalta och hämta inspiration till rollen/karaktären. Du får träna ditt sceniska uttryck, utmana ditt ”vanliga” gestaltningssätt samt utveckla din känslomässiga och sinnliga kapacitet.

 Vi arbetar med olika texter ur både klassiska och moderna pjäser, samt arbetar med att skapa egna föreställningar. Improvisation och andra övningar som hör till skådespelarens arbete är naturliga inslag. Du får också lära dig grundläggande textanalys och dramaturgi för att självständigt kunna förbereda en roll.

Under våren sätter vi upp en slutproduktion som också går på turné till olika skolor och orter i landet. Insprängt under året finns också ett samarbete med skolans filmlinje och du kommer att medverka i minst en filmproduktion under året. Under våren ligger även ett fysiskt projekt, där gruppen i samarbete med lärarna arbetar fram en rörelse/dansföreställning.

Fördjupningsåret är ett intensivt och krävande år, men också oerhört givande. Du får ta mer eget ansvar, utveckla ditt skådespeleri och prova på många olika sätt att ta dig an en roll. Året är fullt av möjligheter att driva egna projekt eller hoppa på andras, det är du själv som väljer hur många sidoprojekt du orkar och vill delta i.