Skådespelarlinjen

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Praktisk och teoretisk grundutbildning i teater, med inriktning på skådespelarens arbete. Under hösten arbetar vi med skådespeleriets grunder, dans & röst/sång för att under våren göra en teaterproduktion. Samarbete med filmlinjen. Ger även kunskaper om scenografi, ljus, kostym, teaterhistoria mm.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Erfarenhet av teater, dans och sång. Sökande kallas 7 eller 8 maj till en inträdesdag med intervjuer, teater-, röst-, och rörelseövningar på skolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 22 aug 2022 - 2 jun 2023

Kontakt: Öystein Flaa

Telefon: 0346-57519

E-post:
oystein.storseth-flaa@regionhalland.se

Har du en stark passion för teater och film?
Har du någon gång betraktat skådespelare som har ett äkta och intensivt uttryck och tänkt att så där bra och trovärdig skulle jag också vilja bli?
Har du drömt om att inte bara spela teater utan att verkligen leva på scen?
Har du längtat efter att få ägna dig helhjärtat åt skådespeleri under ett helt år? Då är Skådespelarlinjen på Katrinebergs Folkhögskola rätt för dig!

På Skådespelarlinjen får du en bred utbildning i teaterns olika uttryck. Du kommer att få arbeta med olika tekniker i skådespeleri, från Grotowskiinspirerad fysisk teater till en psykologisk realism utifrån Stanislavskij. Fokus i utbildningen ligger på ett lustfyllt arbetssätt, där glädjen att gestalta och skapa på scenen driver utvecklingen. 

Du förväntas ha:
- tidigare erfarenhet av teater, rörelse och röstarbete
- en god kondition och vara beredd på att satsa på ett år med hårt arbete i högt tempo
- ett brinnande intresse för teater och dramatik. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/skadespelarlinjen/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Alla borde gå på folkhögskola

Eftersom jag inte alls kommer ifrån den här världen var det jättebra hantverksmässigt att jag hade gått en teaterfolkhögskola innan jag gick på teaterhögskolan, säger skådespelerskan Amanda Jansson. Foto: Oskar Laring & Matilda Källström

Läs hela artikeln