Improvisationskurs i skådespeleri

Ansök nu

Improvisationskurs i skådespeleri

Katrinebergs folkhögskola

Ansök nu

Vi utvecklar skådespeleri genom improviserade scener med bejakningsövningar, korta improvisationsscener och testar teatersportövningar. Viss erfarenhet av teater eller improvisation är en fördel.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 3 dagar

Ansök senast: 15 maj 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kursen kostar 1 800 kronor med logi och helpension. Väljer du att inte bo på skolan så kostar kursen 880 kronor.

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 27 jun 2022 - 29 jun 2022

Kontakt:
Linus Widner

Telefon: 0346-57519
E-post:
linus.widner@regionhalland.se


Fler kurser inom: Teater , Skådespeleri , Regi , Ståuppkomik , Improvisation

OBS!
Ansök senast
15 maj 2022

I Improvisationskursen arbetar vi med att utveckla vårt skådespeleri genom improviserade scener. Vi arbetar med bejakningsövningar, korta improvisationsscener och möjligen också längre improviserade scener med ytterligare ramar. Vi testar på teatersportövningar för att skapa story, övar tekniker och tränar på att "tilta" scenen. Viss erfarenhet av teater eller improvisation kan vara en fördel. Viktigast av allt är dock att våga kasta sig ut, ha roligt och bejaka. Mjuka kläder är att rekommendera.

Kursledare Linus Widner som är lärare på Skådespelarlinjen på Katrineberg sedan 2014. Utbildad på Avdelningen för Dramatik på Göteborgs universitet och på Lärarhögskolan. På meritlistan står förutom en sejour bakom scenen på Folkteatern i Göteborg även tävlat i teatersport i Malmös superliga, startat upp teatersportscenen på Café Krasnapolsky i Göteborg under 00-talet och drivit improvisationsgrupp i olika former sedan 2000.