Diplomerad Hälsovägledare - distans

Profilkurs, Distanskurs Katrinebergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  23 apr 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs
Hälsovägledarutbildning – ett år, distans 50% Hälsoarbete – hälsa och livsstil, yrkesinriktad profilutbildning! Utbilda dig till Diplomerad Hälsovägledare på Katrinebergs Folkhögskola!

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: För att bli antagen bör du minst ha tvåårig gymnasieutbildning eller motsvarande och dessutom minst fyra års erfarenhet av arbetslivet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Träffar:
20 obligatoriska träffar

Kontakt: Max Turnstedt

Telefon: 0346-57516

E-post:
max.turnstedt@regionhalland.se

Fortbilda dig och höj din kompetens!
Utbildningen vänder sig främst till dig som har erfarenhet eller intresse av friskvårds- och hälsofrågor. Du vill bredda och fördjupa din kompetens inom området hälsa och livsstil.

Förkunskaper
Du ska ha minst tvåårig gymnasieutbildning eller motsvarande. Det är en fördel om du är engagerad i någon form av friskvårdsaktivitet och har som ambition att i framtiden arbeta inom friskvårds- och hälsoområdet.

Mål med utbildningen
Du ska efter genomgången utbildning kunna arbeta praktisk med förändringsarbete för hälsoutveckling på individ- och gruppnivå. Du får en utbildning med bred teoretisk kunskap inom områdena fysisk aktivitet, kost och livsstilsförändringar. Samtidigt skaffar du dig goda praktiska färdigheter.

Kursform/kurslängd
Kursen ges på deltid/distans. Studierna bedrivs på halvfart (50%). Allt gemensamt arbete, föreläsningar, seminarier och praktiska övningar genomförs på skolan torsdagar och fredagar, varannan vecka. Totalt 20 kurstillfällen under ett läsår. Tiden däremellan används för distansstudier via nätet. Distansstudierna sker via en digital plattform. Allmänna datakunskaper är tillräckliga.

Ett projektarbete inom området livsstil och hälsa ingår i kursen.

 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/diplomerad-halsovagledare/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/