Djurunderstödd friskvård

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan öppnar snart
 • Studietakt:
  50%
 • Längd:
  9 veckor
 • Ansök senast:
  23 apr 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Kursen är för dig som har ett intresse av att arbeta med djurunderstödd friskvård. Du vill arbeta med och motivera till aktivitet som skall leda till att bibehålla eller förbättra livskvalitet.

Lediga platser: Ja

Ansökan öppnar: 1 feb 2023

Antagningsvillkor: Minst tvåårig gymnasieutbildning eller motsvarande och dessutom minst fyra års erfarenhet av arbetslivet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 16 okt 2023 - 15 dec 2023

Kontakt: Susanne Erlandsson

E-post:
susanne.erlandsson@regionhalland.se

Målet med kursen är att skapa en mötesplats för dig som är intresserad av att arbeta med djurunderstödd friskvård med inriktning hund och häst samt ge dig verktyg för framtida arbete.

Moment i kursen är terapihund/vårdhund, ridning för personer med funktionsnedsättning, ledarskap, djurunderstödd grön rehab och vilka vetenskapliga belägg finns det för att djurunderstödd friskvård ger effekt?

Utgångspunkt för kursens innehåll är djurens betydelse för människors hälsa.

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/