Hallands konstskola

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En förberedande utbildning för dig som vill fördjupa och utveckla din förmåga att arbeta processinriktat och självständigt. År 2 kan du söka om du har en grundläggande konstutbildning.

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Intervjudagar 5-6 maj

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Plats för kursen: Halmstad

Kontakt: Agneta Götesson

Telefon: 073-3413057

E-post:
agneta.gotesson@regionhalland.se

Grundutbildning

Vi utgår från den kunskap du har med dig för att individuellt och tillsammans som grupp utvecklas och utforska konstens praktiska och teoretiska områden. Du får grundläggande kännedom inom en rad olika tekniker och metoder som ger dig friheten att lättare välja metod efter idé.

I föreläsningar och workshops får du möta verksamma konstnärer och genom studiebesök på konstutställningar får du en inblick i samtidskonsten. Allt arbete sker med kontinuerlig handledning. Utöver olika presentationstekniker praktiserar vi att både reflektera över det egna och andras arbeten.

Påbyggnadsår 

Är en naturlig fortsättning på grundutbildningen. Du söker med ett eget projekt att fördjupa dig i som presenteras i en utställning i slutet av läsåret. Med fokus på ditt arbete väljer du kurser efter ditt behov med möjlighet att fördjupa dig i teknik, idé och metod. Gemensamt arbetar vi även utifrån ett tema som sträcker sig över större delen av läsåret.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/hallands-konstskola/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln