• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-2 år
 • Ansök senast:
  23 apr 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

En förberedande utbildning för dig som vill fördjupa och utveckla din förmåga att arbeta processinriktat och självständigt. År 2 kan du söka om du har en grundläggande konstutbildning.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Intervjudagar 5-6 maj

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Plats för kursen: Halmstad

Kontakt: Agneta Götesson

Telefon: 073-3413057

E-post:
agneta.gotesson@regionhalland.se

Grundutbildning

Vi utgår från den kunskap du har med dig för att individuellt och tillsammans som grupp utvecklas och utforska konstens praktiska och teoretiska områden. Du får grundläggande kännedom inom en rad olika tekniker och metoder som ger dig friheten att lättare välja metod efter idé.

I föreläsningar och workshops får du möta verksamma konstnärer och genom studiebesök på konstutställningar får du en inblick i samtidskonsten. Allt arbete sker med kontinuerlig handledning. Utöver olika presentationstekniker praktiserar vi att både reflektera över det egna och andras arbeten.

Påbyggnadsår 

Är en naturlig fortsättning på grundutbildningen. Du söker med ett eget projekt att fördjupa dig i som presenteras i en utställning i slutet av läsåret. Med fokus på ditt arbete väljer du kurser efter ditt behov med möjlighet att fördjupa dig i teknik, idé och metod. Gemensamt arbetar vi även utifrån ett tema som sträcker sig över större delen av läsåret.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/hallands-konstskola/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Det är en sådan häftig känsla att allt ligger framför fötterna

Att gå en konstkurs på folkhögskola kan vara både ett första steg mot en drömutbildning på konsthögskola och en tid då du växer som människa. Ida och Moa går andra året i bild och konst på Region Uppsalas folkhögskola i Wik. Ida vill söka till bildlärare efter utbildningen, medan Moa drömmer om att satsa på speldesign.

Läs hela artikeln