Skådespelarlinjens fördjupningsår

Profilkurs Katrinebergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  9 apr 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs
Påbyggnadsår med fördjupning av skådespelarteknik. Kräver ett års studier efter gymnasiet i teater eller motsvarande.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Erfarenhet av teater, dans och sång. Sökande kallas den 6 eller 7 maj till en inträdesdag med intervjuer, teater-, röst-, och rörelseövningar på skolan.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 21 aug 2023 - 31 maj 2024

Kontakt: Linus Widner

Telefon: 0346-57519

E-post:
linus.vidner@regionhalland.se

För dig som vill göra en seriös satsning på skådespeleri. Det är ett år som handlar om skådespelarträning och skådespelarteknik. Du får lära dig hur du kan forma, gestalta och hämta inspiration till rollen/karaktären. Du får träna ditt sceniska uttryck, utmana ditt ”vanliga” gestaltningssätt samt utveckla din känslomässiga och sinnliga kapacitet.

 Vi arbetar med olika texter ur både klassiska och moderna pjäser, samt arbetar med att skapa egna föreställningar. Improvisation och andra övningar som hör till skådespelarens arbete är naturliga inslag. Du får också lära dig grundläggande textanalys och dramaturgi för att självständigt kunna förbereda en roll.

Under våren sätter vi upp en slutproduktion som också går på turné till olika skolor och orter i landet. Insprängt under året finns också ett samarbete med skolans filmlinje och du kommer att medverka i minst en filmproduktion under året. Under våren ligger även ett fysiskt projekt, där gruppen i samarbete med lärarna arbetar fram en rörelse/dansföreställning.

Fördjupningsåret är ett intensivt och krävande år, men också oerhört givande. Du får ta mer eget ansvar, utveckla ditt skådespeleri och prova på många olika sätt att ta dig an en roll. Året är fullt av möjligheter att driva egna projekt eller hoppa på andras, det är du själv som väljer hur många sidoprojekt du orkar och vill delta i. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/skadespelarlinjen/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln