Filmkurs för vuxna

Sommar/helg/veckokurs Katrinebergs folkhögskola
Ansökan stängd
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  4 dagar
 • Ansök senast:
  Ansökan är stängd
 • Kurstyp:
  Sommar/helg/veckokurs

Under fyra dagar varvas filmteori med praktiska övningar där du får möjlighet att testa hela processen från idé till färdig film.

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 12 jun 2023 - 15 jun 2023

Kostnader: Kursen kostar 2 970 kronor med mat och boende i enkelrum och med dusch och toa på rummet. Väljer du att inte bo på skolan så är kostnaden 1 560 kronor för mat.

Kontakt: Anders Ahlberg

Telefon: 0346 - 57533

E-post:
Anders.Ahlberg@regionhalland.se

Filmkurs för vuxna ger en introduktion till filmskaparens verktyg. Genom praktiska övningar och teoretiska lektioner får deltagaren inblick i manus, foto,ljus, ljud och klippning. Kursen vänder sig till dig som vill prova att göra film. Vi anpassar kursen efter dina erfarenheter. Du behöver inte ha filmkunskaper sedan tidigare för att delta, eller så har du en grundförståelse och vill utvecklas vidare.

Kursen hålls i Filmhuset på Katrinebergs folkhögskola som hyser både en inspelningsstudio, klippkorridor, ljudstudio och biograf. Vi arbetar med professionella kameror och filmutrustning. Handledare är Anders Ahlberg (filmare) och Åsa Båve (filmare och konstnär) som båda undervisar vid filmlinjen på Katrinebergs folkhögskola.

 

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, ca 10 km öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad och Hyltebruk.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

Man blir inspirerad när man hänger med kreativa människor

Två år på landsbygden fyllda av film, teater och internatliv? För Oscar Wahlberg, 20 år, lät det som drömmen och han packade sina väskor och flyttade ut till Wik utanför Uppsala för att gå på folkhögskola. Nu är han inne på år två. – Förra året hade jag ingen tanke på att försöka satsa på film eller teater, men intresset har tagit över mer och mer. När man bor här kan man vara kreativ dygnet runt.

Läs hela artikeln