Filmlinjens påbyggnadsår

Ansökan stängd
Skola:
Katrinebergs folkhögskola
Plats:
Vessigebro - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs, Yrkesutbildning
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: 3 år gymn eller motsvarande, ett års studier efter gymnasiet Uttagna kallas till intervju en dag under perioden 11-12 maj.

Studiestödsnivå (CSN): Eftergymnasial nivå (B1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2024 - 5 jun 2025

Kostnader: utökade kostnader i samband med inspelningar och resor

Kontakt: Anders Ahlberg

Telefon: 0346-57533

E-post:
anders.ahlberg@regionhalland.se

Teoretisk och praktisk fördjupning i filmproduktionens alla moment. Erfarenhet av filmarbete är ett krav, eftersom påbyggnadsåret i hög utsträckning baseras på egenproduktion.

Filmlinjens andra år är en fortsättning på filmlinjens grundutbildning eller motsvarande. Utbildningen syftar till att ge deltagaren fördjupade kunskaper i filmproduktion och att fortsätta utveckla sitt personliga berättande. Påbyggnadsåret är ett produktionsår där alla deltagare ges möjlighet att skriva manus och regissera en större produktion, samt arbeta i flera olika teamfunktioner. Varvat med filmproduktion och gästföreläsare fokuserar utbildningen på manusutveckling, regi, filmanalys och redigering. 

Under andra året finns möjlighet till en längre praktikperiod samt fördjupning inom specifika områden och längre samarbeten med deltagarna på skolans skådespelarlinje.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://katrineberg.regionhalland.se/varakurser/filmlinjen

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/