Entreprenörskap inom kultur och hälsa – distans

Profilkurs, Distanskurs Katrinebergs folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
  • Studietakt:
    50%
  • Längd:
  • Ansök senast:
    15 dec 2023
  • Kurstyp:
    Profilkurs, Distanskurs

En utbildning för dig som vill arbeta inom branscherna kultur och hälsa. Målsättningen är att utveckla din förmåga inom olika aspekter av entreprenörskap samt driva projekt.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Erfarenhet/intresse för entreprenörskap. Genomgången utbildning inom friskvård och hälsoområdet eller kulturområdet är en merit. Du ska ha minst tvåårig gymnasieutbildning eller motsvarande och dessutom minst fyra års erfarenhet av arbetslivet.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 8 jan 2024 - 22 mar 2024

Träffar:
8 obligatoriska träffar

Kontakt: Susanne Erlandsson

E-post:
susanne.erlandsson@regionhalland.se

En utbildning för dig som vill utveckla en företagsidé och ditt personliga entreprenör-och ledarskap. Du kommer att skapa ett affärsmässigt tänk, hitta, sätta och nå mål samt utveckla din personliga marknadsföring. Allt för att skapa ett framgångsrikt företagande från idé till verklighet.

Studierna sker både via fysiska träffar på Katrinebergs Folkhögskola och via en digital plattform, Teams, via nätet.

Fokus kommer att ligga på praktiska metoder i hur man sätter mål och når resultat som egen företagare. Dessutom läggs stor vikt vid personlig utveckling.

Studierna sker både via fysiska träffar på Katrinebergs folkhögskola, jämna veckor torsdagar och fredagar samt via distansstudier via en digital plattform på nätet. Kursen förutsätter aktivt deltagande såväl vid kurstillfällena på Katrinebergs folkhögskola och på nätet.

Kursledningen består av pedagogisk personal från Katrinebergs folkhögskola samt externa föreläsare inom området.

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Du skall efter avslutad kurs ha upprättat och redovisat en affärsplan för att i nästa steg kunna leva på och arbeta inom kultur eller hälsobranschen. 

Fler kurser inom: Entreprenör / Ekonomi

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/