• Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 termin
 • Ansök senast:
  10 nov 2023
 • Kurstyp:
  Profilkurs

Vill du vidareutbilda dig inom ett område du brinner för? Vill du byta karriär eller kanske bara avsätta en termin för att förverkliga din affärsidé vid sidan av ditt nuvarande arbete? 

Lediga platser: Ja

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 10 jan 2024 - 31 maj 2024

Kostnader: För linjespecifikt studiematerial tillkommer 1000 kronor per termin.

Kontakt: Max Turnstedt

Telefon: 0346-575 16

E-post:
max.turnstedt@regionhalland.se

Hälso- och Livsstilscoachutbildningen ger dig kunskap och praktiska färdigheter för att effektivt främja hälsa och livsstil hos andra. Under utbildningen kommer du att förvärva den vetenskapliga grund som krävs för att arbeta inom hälsosektorn. Du kommer också att utforska och tillämpa flera olika teorier och metoder för att förbättra hälsa och välbefinnande på både individ- och gruppnivå. Dessa kompetenser kompletteras med insikter i entreprenörskap och ledarskap, vilket ger dig en stark grund att stå på när du arbetar med människor på dina egna villkor. 

Utbildningen är en heltidskurs som sträcker sig över en termin och riktar sig till dig som vill specialisera dig som hälso- och livsstilscoach. Under utbildningen kommer du att fördjupa dig i vetenskapen bakom hälsa, metodiskt genomföra hälsoanalyser, och lära dig att effektivt motivera andra för bestående förändringar. Dessutom kommer du att utveckla kompetens inom flera områden där du kan arbeta med hälsa och livsstil. 

Utbildningen omfattar även externa branschrelaterade föreläsare och studiebesök för att ge en bredare förståelse för fältet. Individuell coaching och praktik är integrerade delar av utbildningen för att ge dig praktisk erfarenhet. Hälso- och Livsstilscoachutbildningen har också erhållit godkännande från Kroppsterapeuternas Yrkesförbund, vilket säkerställer hög kvalitet inom branschen. 

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://katrineberg.regionhalland.se/utbildningar/halso-och-livsstilscoach/

Katrinebergs folkhögskola

Skolan ligger i Ätrans dalgång mitt i Halland, tio kilometer öster om Falkenberg. Skolan omges av ett vackert parkområde och undervisningen bedrivs i fräscha och ändamålsenliga lokaler. Det varierade kursutbudet gör skolan till en unik mötesplats och de olika utbildningarna öppnar dörrar till dagens och morgondagens samhälle. Skolan har cirka 200 studerande. Filial finns i Halmstad.

Läs mer om skolan

Postadress:
Katrinebergs folkhögskola
Dalsgård 114
311 65 Vessigebro

Telefon: 0346-575 00
E-post: katrineberg@regionhalland.se
Webbadress: https://katrineberg.regionhalland.se/

En bra ledare lyssnar på alla

Simmaren Gustav Ljungberg har tagit hem medaljer i Special Olympics. Nu har han flyttat 90 mil för att gå på folkis och bli ledare inom idrott för barn och unga med funktionsnedsättningar.

Läs hela artikeln