Allmän kurs - Din väg vidare. Behörigheter till högskola, YH och gymnasium

Ansökan stängd

Allmän kurs - Din väg vidare. Behörigheter till högskola, YH och gymnasium

Löftadalens folkhögskola

Ansökan stängd

Behöver du komplettera kurser från grundskolan eller gymnasiet? Vill du få grundläggande behörighet till högskola eller annan eftergymnasial utbildning? Välkommen till Allmän kurs på Löftadalen!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Du studerar ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund ser ut.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansök genom vår digitala ansökan (öppnar 1 mars). Där bifogar du ett personligt brev och ditt senaste betygsdokument. Vid antagningen kommer vi i första hand anta de som vill bo på skolans internat.

Kostnader: Se kostnaderna på skolans hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Petra Ridderstad

Telefon:
E-post:
Petra.ridderstad@regionhalland.se


På Allmän kurs vänder vi oss till dig som vill:

 • läsa in grundskole- och/eller gymnasiebehörighet
 • studera i en trivsam och inspirerande miljö
 • utvecklas som person på egna villkor utifrån dina behov och förutsättningar

Vårt syfte är att sätta undervisningen i ett sammanhang med omvärlden och på så vis skapa en helhetsbild. Detta innebär att du studerar tematiskt i block, där historia, naturkunskap, religion, samhällskunskap och svenska vävs samman. Blocken ger dig de kunskaper du behöver utifrån din individuella studieplan. Förutom ämneskunskaper utvecklar du även din studievana.

Enskilt arbete och föreläsningar varvas med grupparbeten, studiebesök och diskussioner. Härigenom skapas mötesplatser för samtal, reflektion och förståelse. Grunden i vår pedagogik är samtalet och ditt aktiva deltagande. Genom att studera i mindre grupper har lärarna mer tid för varje deltagare och du får hjälp att nå dina mål.

Du får också möjlighet att välja en inriktning utifrån dina intressen och mål. På Allmän kurs väljer du en fördjupning som du arbetar med under en dag per vecka.

  • Färg och Form: du undersöker material och tekniker inom konst och konsthantverk. Du lär känna och utvecklar din estetiska sida och kreativa process.
  • Kärn: du arbetar med de ämnen och uppgifter som du behöver lägga extra tid på. Du får individuell handledning och möjlighet att strukturera upp dina studier samt arbeta i din egen studietakt.
  • Musik: du får möjlighet att öva sång och spel på instrument (ackordspel, melodispel och rytmer). Du kommer att få lära dig mer om grundläggande musikteori, prova på att skapa egen musik och skriva egna sångtexter.
  • Skriva: Du får här möjlighet att utveckla ditt kreativa och akademiska textskapande. Genom att arbeta med olika texttyper som noveller, essäer, uppsatser och dikter utvecklas du som människa och förbereds för yrkesliv och vidare studier.
 • Svenska som andraspråk: du som har annat modersmål än svenska får hjälp att komma vidare i språket. Goda kunskaper i svenska är inte bara viktigt för att kunna studera i Sverige, utan också en förutsättning för att ta del av svenskt kultur- och arbetsliv.

Välkommen att söka till Allmän kurs!