Allmän kurs - Svenska som andraspråk

Ansökan stängd

Allmän kurs - Svenska som andraspråk

Löftadalens folkhögskola

Ansökan stängd

Vill du lära dig mer om svenska språket och samhället? Svenska som andraspråk (SVA) ger dig mycket goda förutsättningar att lyckas med dina senare gymnasiekurser i svenska och andra ämnen. Du läser även engelska och matematik. Kursen är för dig som klarat SFI D.

 

 

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Du studerar ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund ser ut.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Ansök genom vår digitala ansökan (öppnar 1 mars). Där bifogar du ett personligt brev och ditt senaste betygsdokument. Vid antagningen kommer vi i första hand anta de som vill bo på skolans internat.

Kostnader: Se kostnaderna på skolans hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Petra Ridderstad

Telefon:
E-post:
Petra.ridderstad@regionhalland.se


Språket är nyckeln till samhället. Du behöver ett språk för att kommunicera, studera, arbeta och leva i Sverige. Kursen Svenska som andraspråk (SVA) bygger på dina tidigare kunskaper och erfarenheter och stärker dig i ditt språk.

För att studera gymnasiekurserna i svenska behöver du ett stort ordförråd och kunna förstå hur man studerar i den svenska gymnasieskolan. Du kan lyckas med gymnasiekurser om du först läser SVA. Du får även läsa samhällskunskap, engelska och matematik.

SVA är vägen mot högre studier i Sverige. Här kan du fortsätta studera på Allmän kurs. Allmän kurs ger dig grundläggande behörighet för högskola.

SVA ger dig språkliga verktyg så att du ska kunna uttrycka dig så bra som möjligt i många olika situationer. Du lär dig grundläggande datakunskap. SVA ger dig fördjupade kunskaper i språk och litteratur, samhällsliv och kultur, arbetsliv och fritid. Oavsett om du planerar att arbeta eller studera vidare efter SVA kommer du att behöva de kunskaper som kursen ger dig.

Inriktningar

En dag i veckan har vi inriktningsdag och här finns tre olika skapandeverkstäder att välja mellan. Studie, praktisk eller estetisk. Du väljer en skapandeverkstad för hela läsåret.

Kursplanen för din inriktning görs tillsammans med handledare samt deltagare i verkstäderna men nedan följer ett exempel på innehåll.

En del av gemenskapen

Som deltagare på Allmän kurs är du också delaktig i folkhögskolans övriga verksamhet. Ibland har vi gemensamma temadagar, workshops, konserter, studiebesök med mera. Detta ger en möjlighet att lära känna människor på andra utbildningar, och bidrar till skolans tillåtande klimat.