Bild- och konstlinjen 1-2 år

Ansökan stängd

Bild- och konstlinjen 1-2 år

Löftadalens folkhögskola

Ansökan stängd
Vill du bredda din kunskap om teckning, målning och form, och i en kreativ miljö utvecklas som konstnär? Bild- och konstlinjen på Löftadalen ger dig ett år fullt med kreativt innehåll och fokus!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-2 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bild- och konstlinjen passar dig som har ett brinnande intresse för skapande och gärna erfarenhet av både teckning och målning. Du ansöker digitalt via skolans webbplats. Till din ansökan vill vi att du bifogar ett brev där du berättar om dig själv.

Kostnader: Se kostnaderna på vår hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Brita Wanngård

Telefon:
E-post:
brita.wanngard@regionhalland.se


På Löftadalens folkhögskola får du möjligheten att undersöka din skapandeprocess i en ateljé med fantastisk utsikt över havet.

Bild- och konstlinjen är en ettårig grundläggande konstutbildning, där du använder ett undersökande arbetssätt för att utveckla och bredda din kunskap inom teckning, målning, skulptur och samtidskonst. Kursen är högskoleförberedande, men lämpar sig även för dig som vill ha ett sabbatsår med fördjupning inom konsten. Genom att undersöka skapandeprocessen med eftertanke och lekfullhet, får du en chans att utvecklas som konstnär.

Utbildningens innehåll

I utbildningen ingår allt från skisstekniker, färglära, bildkomposition, idébaserad konst till presentationsteknik. Under hela året återkommer arbetssätt som främjar din lust till olika material, och ger dig verktygen för ett skapande inom både det två-och tredimensionella spektrat.

Samarbeten med andra estetiska linjer på skolan kan förekomma. Vi åker på olika studiebesök under året. Varje vår reser vi till en stad i Europa, då vi fördjupar oss i den konst och kultur vi möter där.

Kursmål

Bild- och konstlinjen är högskoleförberedande, men fungerar även för dig som vill ha ett sabbatsår med kreativt innehåll och fokus. Konstutbildningen ska ge dig en möjlighet att fortbilda dig. Den kan även vara ett komplement till tidigare studier/arbete, eller stödja utvecklingen av det egna konstnärliga skapandet, och på så sätt ge dig större makt över din framtid.

Förkunskaper

För att kunna söka till Bild- och konstlinjen ska du:

  • ha slutfört årskurs 9 i grundskolan med godkända betyg
  • ha förmågan att självständigt analysera och reflektera över din egen lärprocess, med hjälp av din lärare som handledare
  • kunna ta eget ansvar och ta egna initiativ i dina studier
  • kunna planera dina studier samt arbeta självständigt de timmar du arbetar utan lärare i ateljén.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • goda praktiska och teoretiska kunskaper inom bildkonst och bildskapande.
  • ökad kunskap om de krav som kan ställas för att kunna söka till högre studier inom relevanta områden.
  • praktisk erfarenhet av projektarbete med tyngdpunkten på konstnärliga processer och reflektion.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://loftadalen.regionhalland.se/utbildningar/bild-konst/