Allmän kurs - Fjärr. Behörigheter till högskola, YH och gymnasium

Ansök nu

Allmän kurs - Fjärr. Behörigheter till högskola, YH och gymnasium

Löftadalens folkhögskola

Ansökan öppnar snart

Vill du studera hemifrån? Sök till Allmän kurs-fjärr på Löftadalen – din väg vidare. Hos oss kan du läsa in gymnasiet enligt folkhögskolans egen modell. Här kan du få grundläggande behörighet till högskola eller annan eftergymnasial utbildning. Välkommen att söka till allmän kurs-fjärr på Löftadalen där din hälsa och ditt välmående är i fokus!

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år Du studerar ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund ser ut.

Ansök senast: 1 maj

Ansökan öppnar: 1 mars

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansök genom vår digitala ansökan (öppnar 1 mars). Där bifogar du ett personligt brev och ditt senaste betygsdokument. Du behöver ha tillgång dator med webkamera och stabil internetuppkoppling.

Kostnader: Se kostnaderna på skolans hemsida.

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 29 aug 2022 - 9 jun 2023

Kontakt:
Kristina Johansson

Telefon: 0340 - 581815
E-post:
kristina.b.johansson@regionhalland.se


OBS!
Ansökan öppnar
1 mars

På Allmän kurs - fjärr vänder vi oss till dig som vill

  • Läsa in gymnasiebehörighet
  • Studera hemifrån men samtidigt studera tillsammans med andra i en fin gemenskap
  • Utvecklas som person på egna villkor utifrån dina behov och förutsättningar

Vår tanke är att gruppkänsla, nära samarbete med dina klasskamrater och lärare samt hjälp till en god struktur ger dig bästa försättningar att lyckas med dina studier på distans. Genom att studera i mindre grupper har lärarna mer tid för varje deltagare och du får hjälp att nå dina mål. Du följer ett schema där du träffar dina lärare och klasskamrater varje dag i vårt digitala klassrum på Teams.

Vårt syfte är att sätta undervisningen i ett sammanhang med omvärlden och på så vis skapa en helhetsbild. Detta innebär att du studerar tematiskt i block, där historia, naturkunskap, religion, samhällskunskap och svenska vävs samman. Blocken ger dig de kunskaper du

behöver utifrån din individuella studieplan. Förutom ämneskunskaper utvecklar du även din studievana.

Enskilt arbete och föreläsningar varvas med grupparbeten, digitala studiebesök och diskussioner. Härigenom skapas mötesplatser för samtal, reflektion och förståelse. Grunden i vår pedagogik är samtalet och ditt aktiva deltagande.

På allmän kurs - fjärr kommer du att ha en fördjupning där hälsa och välmående är i fokus. Hälsa och välmående är väldigt individuellt så du kommer att vara en del i att arbeta fram innehållet för vad just DU vill göra.

Du är självklart en del av Löftadalens folkhögskola även när du läser på distans. För dig som bor nära är du alltid välkommen att delta i de fritidsaktiviteter som finns på skolan. Möjlighet att söka till platsstudier finns också, om du önskar, efter minst en termins studier på distans.

Länk till kursen på skolans webbplats
https://loftadalen.regionhalland.se/utbildningar/allman/