Allmän kurs - Svenska som andraspråk

Behörighetsgivande kurs Löftadalens folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1-3 år Du studerar ett eller flera år, beroende på hur din studiebakgrund ser ut.
 • Ansök senast:
  1 maj
 • Kurstyp:
  Behörighetsgivande kurs

Lär dig mer om svenska språket och samhället. Svenska som andraspråk ger dig goda förutsättningar att lyckas med dina gymnasiekurser i svenska och andra ämnen. Du behöver ha klarat av SFI D.

 

 

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Ansök genom vår digitala ansökan (öppnar 1 mars). Där bifogar du ett personligt brev och ditt senaste betygsdokument. Vid antagningen kommer vi i första hand anta de som vill bo på skolans internat.

Studiestödsnivå (CSN): Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 7 jun 2024

Kostnader: Se kostnaderna på skolans hemsida.

Kontakt: Kristina Johansson

E-post:
kristina.b.@regionhalland.se.se

Språket är nyckeln till samhället. Du behöver ett språk för att kommunicera, studera, arbeta och leva i Sverige. Kursen Svenska som andraspråk (SVA) bygger på dina tidigare kunskaper och erfarenheter och stärker dig i ditt språk.

För att studera gymnasiekurserna i svenska behöver du ett stort ordförråd och kunna förstå hur man studerar i den svenska gymnasieskolan. Du kan lyckas med gymnasiekurser om du först läser SVA. Du får även läsa samhällskunskap, engelska och matematik.

SVA är vägen mot högre studier i Sverige. Här kan du fortsätta studera på Allmän kurs. Allmän kurs ger dig grundläggande behörighet för högskola.

SVA ger dig språkliga verktyg så att du ska kunna uttrycka dig så bra som möjligt i många olika situationer. Du lär dig grundläggande datakunskap. SVA ger dig fördjupade kunskaper i språk och litteratur, samhällsliv och kultur, arbetsliv och fritid. Oavsett om du planerar att arbeta eller studera vidare efter SVA kommer du att behöva de kunskaper som kursen ger dig.

Inriktningar

En dag i veckan har vi inriktningsdag och här finns fyra olika skapandeverkstäder att välja mellan. Studie, praktisk, estetisk eller språk. Du väljer en skapandeverkstad för hela läsåret.

Kursplanen för din inriktning görs tillsammans med handledare samt deltagare i verkstäderna men nedan följer ett exempel på innehåll.

En del av gemenskapen

Som deltagare på Allmän kurs är du också delaktig i folkhögskolans övriga verksamhet. Ibland har vi gemensamma temadagar, workshops, konserter, studiebesök med mera. Detta ger en möjlighet att lära känna människor på andra utbildningar, och bidrar till skolans tillåtande klimat.

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar.

Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier.

Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Box 193
439 05 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/