Bild- och konstlinjen

Ansökan stängd
Skola:
Löftadalens folkhögskola
Plats:
Åsa - Hallands län
Längd:
1 år
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Profilkurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Bild- och konstlinjen passar dig som har ett brinnande intresse för skapande och gärna erfarenhet av både teckning och målning. Du ansöker digitalt via skolans webbplats. Till din ansökan vill vi att du bifogar ett brev där du berättar om dig själv.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 28 aug 2023 - 5 jun 2024

Kostnader: Se kostnaderna på vår hemsida.

Kontakt: Brita Wanngård

E-post:
brita.wanngard@regionhalland.se

Behöver du bättre grunder i teckning, målning och form? Bild- och konstlinjen på Löftadalens folkhögskola ger dig som vill utvecklas ett år med kreativt innehåll och fokus.

Bild- och konstlinjen ger dig grundläggande kunskaper i bildkonst. Utbildningen passar dig som är nybörjare eller självlärd och vill studera ett år i en kreativ miljö för att få sedan ha en möjlighet att gå vidare till annan estetisk utbildning eller egen konstnärlig verksamhet.

Genom att undersöka den kreativa processen med eftertanke och lekfullhet blandat med teori får du en chans att utvecklas som konstnär.

Utbildningens innehåll

I utbildningen ingår allt från skisstekniker, färglära, bildkomposition och perspektiv likaväl som offentlig konst och utställningsteknik. Under hela året återkommer arbetssätt som främjar din lust till olika material, och ger dig verktyg för fortsatt skapande. Vi utgår från verkligheten omkring oss för att sedan kunna gestalta den med fokus på människa och miljö. En del av kursen täcker därför hållbarhet både kring material och yrkesliv.

Undervisningen delas upp i olika block och teman på en eller flera veckor. Skoldagen pågår mellan klockan 9.00 och 16.00. Ibland har vi även aktiviteter på kvällar och helger.

Kursmål

Bild- och konstlinjen passar för dig som vill ge dig själv ett år med kreativt innehåll och fokus. Vi riktar oss särskilt till dig som vill få en estetisk grund att stå på för vidare studier och behöver ett år för att få ihop en portfolio för den utbildning du har som mål.

Förkunskaper

För att kunna söka till Bild- och konstlinjen ska du:

  • Ha slutfört årskurs 9 i grundskolan med godkända betyg
  • Ha förmågan att självständigt analysera och reflektera över din egen lärprocess, med hjälp av din lärare som handledare
  • Kunna ta eget ansvar och ta egna initiativ i dina studier
  • Kunna planera dina studier samt arbeta självständigt de timmar du arbetar utan lärare i ateljén.Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

· Goda praktiska och teoretiska kunskaper inom bildkonst och bildskapande.

· Ökad kunskap om de krav som kan ställas för att kunna söka till högre studier inom relevanta områden.

· Praktisk erfarenhet av projektarbete med tyngdpunkten på konstnärliga processer och reflektion.

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster) https://loftadalen.regionhalland.se/varakurser/bildochkonstlinjen

Planerar att bli slöjdlärare

Amanda och Molly går en profilkurs inriktad på återbruk, design och hållbarhet. - Vi får testa massa olika tekniker. Vi har till exempel jobbat med papper och fått renovera och restaurera gamla möbler, säger Molly.

Läs hela artikeln

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Folkhögskolevägen 19
439 54 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen 19, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/