Koreografisk verkstad för danspedagoger

Ansökan stängd
Skola:
Löftadalens folkhögskola
Plats:
Åsa - Hallands län
Längd:
4 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
13 juni 2024

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: Kostnad för helpension med kost och logi: 3800 kr. Enbart helpension kost, utan logi: 1400 kr.

Kontakt: Torbjörn Stenberg

E-post:
Torbjorn.Stenberg@regionhalland.se

Vill du inspireras och låta din kreativitet blomstra genom dans? Vår kurs ger dig chansen att utforska och praktisera dans i en härlig gemenskap med andra deltagare.

Välkomna till en veckas arbete i danskonstens tecken vid havet. Denna kurs vänder sig främst till dig som är danspedagog och vill få loss din kreativitet, ge dig själv andrum, egentid, inspiration och näring inför återgången till höstens arbete. Du som vill ägna en vecka åt att sjunka in i dans, möta andra genom dans, prata dans och göra dans och en chans att pröva ditt arbete i möte med en mindre publik.

Vi börjar varje dag med kroppens välbefinnande: pilates som stärker och centrerar som leder in i ca en timmes yogapass där andning och meditativt inåtlyssnande ligger som central tanke. Vi fortsätter med ett fysiskt krävande danspass före lunch.

Eftermiddagen ägnas till danskompositionsmetoder från 1920-talet och framåt, och studion är sedan tillgänglig för eget undersökande.

Framåt kväll/skymning avslutas varje dag med en "sharing", ett mindre uppträdande för varandra och/eller andra deltagare på Löftadalens sommarkurser.

Jag vill vara en positiv röst för andra unga

För Wesley var dansen en räddning under en tuff uppväxt. På Åsa folkhögskolas danslinje lär han sig inte bara fem olika stilar inom streetdance, utan även att växa som människa.

Läs hela artikeln

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Folkhögskolevägen 19
439 54 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen 19, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/