Hjärtats ekologi – en kurs i inre omställning

Ansökan stängd
Skola:
Löftadalens folkhögskola
Plats:
Åsa - Hallands län
Längd:
4 dagar
Studietakt:
100%
Kurstyp:
Sommar/helg/veckokurs
Ansök senast:
Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Studiestödsnivå (CSN): Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 17 jun 2024 - 20 jun 2024

Kostnader: Kostnad för helpension med kost och logi: 3800 kr. Enbart helpension kost, utan logi: 1400 kr. Materialkostnad på kursen: 200 kr.

Kontakt: Marcus Björk

E-post:
marcus.bjork@regionhalland.se

Hjärtats ekologi är ett utforskande av våra inre landskap. Tillsammans söker vi de berättelser och redskap som kan bistå oss i mötet med de sociala, ekologiska och andliga utmaningar vi befinner oss i

Vilka berättelser har bärkraft nog att stödja oss och hjälper oss att navigera i världen? Vilka inre hållningar ger oss glädje, kraft och spänst när vi tar oss an det arbete vi vill utföra? Och vilka redskap och gåvor önskar vi bidra med? Det är alla exempel på frågor som kan komma upp under kursen, men era önskningar och erfarenheter kommer att få stort utrymme när vi tillsammans låter kursen veckla ut sig.

Med utgångspunkt i poesi, kloka tänkare och vishetstraditioner kommer vi öppna upp för samtal, något som kommer att vara en central del av kursen. Utöver samtalen kommer vi ha tid till tystnad, egen reflektion och olika övningar i de vackra omgivningarna. Varje morgon inleds med en morgonmeditation och det kommer att erbjudas både studiebesök och en tecermoni.

Det finns inga krav på förkunskaper och vill du veta mer är du varmt välkommen att ringa eller mejla Marcus Björk eller Marie Höglund. Kom annars förbi för ett samtal, en kopp te och en stund tillsammans vid havet.

Det vi lär oss rotar sig djupare än bara i närminnet

Det var en kurs på Kalix folkhögskola som gav Sandra Brunnström modet att våga satsa på en karriär som illustratör. Senare i höst debuterar hon med sin första barnbok.

Läs hela artikeln

Löftadalens folkhögskola

Precis vid havet, nära till både Göteborg och Varberg, erbjuder vi många utbildningar med olika inriktningar. Allmän kurs ger grundskole- och/eller gymnasiekompetens och är förberedande för högskolestudier. Vi har särskilda kurser inom konst, hantverk, musikproduktion, Singer/Songwriter, dans och musikal som ger dig möjlighet att studera vidare eller gå ut i arbetslivet med goda förutsättningar.

Läs mer om skolan

Postadress:
Löftadalens folkhögskola
Folkhögskolevägen 19
439 54 Åsa

Besöksadress: Folkhögskolevägen 19, 439 54 Åsa

Telefon: 0340-58 18 00
E-post: loftadalen@regionhalland.se
Webbadress: http://loftadalen.regionhalland.se/