Beroendeterapeut - distans

Birka folkhögskola


Ansökan stängd

Beroendeterapeut en är vidareutbildning för dig som idag arbetar som behandlingspedagog, socialpedagog eller är verksam inom branschen och vill fortbilda dig inom området beroende. Utbildningen fokuserar på 12-stegsbehandling och CRA- behandling och även grunder och orientering inom KBT.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
10 obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Behörighetskrav Du har avslutat och godkända gymnasiebetyg. Du har avslutade studier, om minst 2 år, inom yrket. Det är meriterande om du har yrkeslivserfarenhet.

Kostnader: Serviceavgift 600 kronor. Kurslitteratur och studieresor tillkommer.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Peter Nääs

Telefon:
E-post:
peter.naas@birkafolkhogskola.se

Utbildningen är på distans under ett läsår med 10 platsträffar på Birka, utbildningen ges på 50% vilket betyder att du kan arbeta samtidigt som du går utbildningen.

Utbildningen kommer följa socialstyrelsens riktlinjer kring missbruksvård och socialstyrelsens riktlinjer för dokumentation för utförare och gällande lagstiftning kring behandlingsyrket. 

Under utbildningen kommer du ha 100 timmar praktik.

För den som haft en egen tidigare personlighetsproblematik som behandlats professionellt, bör såväl behandling som minst fem (5) års besvärs/symptomfrihet kunna styrkas.

 

 

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter genomförda studier kommer du kunna bedöma klienter och matcha klienter till behandlingsinsats, leda grupper och grupprocesser, genomföra professionella samtal, förstå och behandla olika beroendeproblematiker och arbeta med anhöriga.