Sök till Birkas Introduktionsår och ta chansen att förverkliga din dröm i en musikaliskt kreativ miljö! Introduktionsår Jazz är för dig som spelar ett instrument men är nybörjare inom jazzmusik. Med improvisation och ensemblespel i fokus och betoning på gehörsspel, musicerar vi med en lekfull, glädjerik och tillåtande inställning.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: personligt brev samt ljud- eller filmklipp

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 24 aug 2020 - 28 maj 2021

Kontakt:
Marcus Eklund

Telefon:
E-post:
marcus.eklund@birkafolkhogskola.se

Introduktionsår Jazz

Till skillnad från musiklinjen och musikerutbildningen som vänder sig till musikstuderande på hög nivå är introduktionsåret till för dig som spelar ett instrument men som är nybörjare i jazzmusik. Du är kanske rock- eller klassisk musiker, eller varför inte musiklärare med klassisk bakgrund som vill spela i ensemble, improvisera, lära dig om jazzteori och jazzens historia. Utbildningen, som är 1 år, innehåller bl.a. ensemblespel, improvisation, grundläggande teori och jazzteori, jazzhistoria och musiklyssning. Ta chansen att förverkliga drömmen om att improvisera och spela utan noter!

Ansökan till Introduktionsår

Ansökan till Introduktionsåret sker med ett personligt brev samt ljud- eller filmklipp som du bifogar din ansökan. Där beskriver du din bakgrund och ditt intresse för musik.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

  • Ha grunder i att musicera inom jazzgenren
  • Kunna söka in till jazzutbildningarna på Birka Folkhögskola

Länk till kursen på skolans webbplats
https://www.birka.fhsk.se/utbildningar/program/introar-jazz/