Spelutveckling

Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning Birka folkhögskola
Ansök nu
Öppnas i nytt fönster.
 • Studietakt:
  100%
 • Längd:
  1 år
 • Ansök senast:
  30 augusti 2022
 • Kurstyp:
  Profilkurs, Distanskurs, Yrkesutbildning

Spelutveckling är kursen för dig som vill skapa egna dataspel! Det är en praktisk och kreativ kurs. Lär dig grunderna inom design, grafik och programmering.

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du ska ha fyllt 18 år och ha egen dator som är anpassad för spel och gärna en kvalificerad bärbar dator som tas med till Birka vid inneveckor.

Studiestödsnivå (CSN): Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 5 sep 2022 - 9 jun 2023

Träffar:
10 obligatoriska träffar
140 obligatoriska nätträffar

Kostnader: Serviceavgift 300 kronor per termin. OBS! att efter den tredje skolveckan betalas inte serviceavgiften tillbaka om du väljer att avsluta dina studier.

Kontakt: Maria Nyqvist

E-post:
maria.nyqvist@birkafolkhogskola.se

Du får inblick i hela produktionskedjan från skissarbete till slutprodukt. Kursen är en ettårig konstnärlig utbildning som ges på heltid.

Kursen innehåller både individuella uppgifter och projekt där du får skapa fungerande dataspel enligt samma arbetsgång som används av kommersiella spelstudios tillsammans med dina kurskamrater. Vi ger dig verktygen för ett framtida jobb inom datorspelsbranschen som antingen medarbetare i ett redan etablerat spelteam, eller på egen hand som spelutvecklare i ditt egna spelföretag.

Efter genomförd kurs har du tillägnat dig bred kunskap och djup insikt i alla de arbetsuppgifter som förekommer inom ett modernt spelföretag. Det är en stor fördel oavsett om du hittar ett speciellt område som du vill fördjupa dig i genom fortsatta studier eller om du vill skaffa dig en solid grund för att bemästra alla områden i sann oberoende indie-tradition.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs

Efter utbildningen ska deltagaren

 • ha tillräckliga kunskaper för att producera datorspel
 • ha tillräckliga kunskaper för att kunna ingå som medarbetare i ett redan etablerat spelteam
 • ha tillräckliga kunskaper för att starta upp en egen spelstudio
 • kunna gå vidare med fortsatta studier inom spelutveckling

Kursen på skolans webbplats (öppnas i nytt fönster)
https://birka.fhsk.se/utbildningar/program/spelutveckling/

Fler kurser inom: Spel Programmering

Birka folkhögskola

En mil utanför Östersund ligger Birka Folkhögskola, precis längs med Storsjöns strand och med utsikt över Årefjällen. Här möts du av engagerad och kunnig personal, många olika utbildningar och människor från hela världen. Vi gillar att bjuda in till gemensamma aktiviteter, föreläsningar och konserter. För att alla ska få ro och möjlighet att må bra hos oss så är vi en helt drogfri skola.

Läs mer om skolan

Postadress:
Birka folkhögskola
Birkavägen 25
836 95 Ås

Telefon: 063-14 74 00
E-post: info@birkafolkhogskola.se
Webbadress: https://www.birka.fhsk.se/

Jag är en stor vinnarskalle

En skada satte stopp för Jessika Nurkkalas fotbollskarriär. Ganska snabbt efter det började hon bli mer och mer intresserad av esport. Att hennes storebror, som spelade dator- och tv-spel, vägrade låta henne spela gjorde henne inte mindre taggad på att börja.

Läs hela artikeln