IDROTT - BIBEL - FJÄLL! Vill du testa många spännande idrotter främst ute på fjället? Längtar du efter att fördjupa din kristna tro? Då är KRIK-linjen rätt för dig!

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Du ska fylla minst 18 år det år du önskar att börja på KRIK-linjen.

Kostnader: Ca 5000kr

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 26 aug 2019 - 29 maj 2020

Kontakt:
Lina Sjörén

Telefon: 0647-665500
E-post:
lina@aredalensfhsk.se

KRIK-linjen är en ettårig utbildning på Åredalens folkhögskola som arrangeras i samarbete med organisationen KRIK, Kristen idrottskontakt. Året innehåller en fantastisk mix mellan idrottsaktiviteter, bibelundervisning och ledarskap där du kommer få utmanas och utvecklas som person. Du kommer att få testa på många nya sporter och aktiviteter med fokus på fjällmiljö. 

Gemenskapen på skolan kommer bli en stor del av livet och du kommer att träffa människor som kanske blir vänner för livet. Du kommer även få uppleva hur det är att bo nära fjällen och vilken fantastiskt vacker natur det finns.

Kursbeskrivning

De flesta veckorna är det undervisning klassvis måndag–onsdag och valbara kurser med övriga kursdeltagare på skolan torsdag–fredag. Under året kommer klassen vara indelad i mindre team som kommer jobba mycket med bibelläsning, samtal, teamträning och andra uppgifter.

Du kommer tillsammans med din klass vara med och arrangera olika event. Läsåret kommer också att innehålla fjällturer både på barmark och på snö. Du kommer även att få möjlighet att träna ditt ledarskap praktiskt. En kväll i veckan kommer du tillsammans med några kursdeltagare ha praktik med fokus på idrott t.ex. genom att driva en lokalavdelning eller vara ledare i en lokal idrottsförening.

Delar av kursinnehållet:

  • Lärjungaskap: Praktisk vägledning i vad det innebär att följa Jesus i vardagen.
  • Bibelkunskap: Kunskap om Bibelns böcker samt redskap till fördjupning och tolkning.
  • KRIK: Kunskap om KRIK som organisation och arbetssätt
  • Idrott: Prova på nya sporter, utvecklas och hitta idrottsglädjen. Fokus ligger på fjällsport som exempelvis skidor, turskidor, löpning, vandring och cykling men även bollsporter, lekar och mycket annat.
  • Friluftsliv: Grunderna i friluftsliv med fokus på fjället under olika årstider och väder.
  • Ledarskap: Undervisning och praktisk träning i ledarskap och gruppdynamik.
  • Event: Planering och genomförande av event av olika slag, bland annat i samarbete med lokala församlingar.
Välkommen till Åredalens folkhögskola och KRIK-linjen – ett år fyllt av idrottsglädje, trosglädje och livsglädje!Länk till kursen på skolans webbplats
http://aredalensfhsk.se/utbildningar/krik/