Konstskola i Fjällmiljö - Fördjupning

Ansök nu

Konstskola i Fjällmiljö - Fördjupning

Åredalens folkhögskola

Ansök nu
Naturen - en konstnärlig fördjupning. Fördjupningsåret med fokus på Land art vill länka ihop konsten med naturvetenskap, biologi och intresset för naturen – tillsammans med det egna skapandet.

Kurstyp: Profilkurs

Studietakt: 100%

Längd: 1 år

Ansök senast: löpande

Lediga platser: Ja

Antagningsvillkor: Du som söker har antingen gått en annan förberedande/grundutbildning i konst och vill utveckla en mer precis sida i din praktik eller efter uppehåll i din konstnärliga verksamhet har behov av att fördjupa ditt arbete. Arbetsprover.

Kostnader: Ca 6100 kr

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Ja

Kurstid: 23 aug 2021 - 3 jun 2022

Kontakt:
Linda Petersson Ödbring

Telefon: 0647-665500
E-post:
linda@aredalensfhsk.se


Kursbeskrivning
Detta är en utbildning om processbaserad konst som sammanfogar glädjen att vara ute med att skapa verk. Vi vill med hjälp av konst adressera frågor kring människans roll i naturen. Vad är naturen för oss och vad gör vi med naturen?

Genom utbildningen får du förmågan att utveckla ett självständigt konstnärskap där processen står i fokus. Naturen används som metod eller material och du uppmanas att reflektera över gränserna mellan konst och liv. Skolan är omgiven av en fantastisk fjällmiljö vilket erbjuder många naturnära upplevelse som blir en viktig del av kursen. Du kommer ha lärare och gästlärare med stor kompetens inom naturområdet. Under året har du har möjlighet att ta del av andra kurser skolan erbjuder ex Fjäll och Friluftsliv och Religion vilket skapar en tvärvetenskaplig och bredare grund för din konstnärliga praktik. Du kommer att få en egen ateljé och ha fri tillgång till skolans verkstäder.

Utbildningen bygger på ett återkommande gästlärarsystem med yrkesverksamma samtidskonstnärer. Kurserna behandlar utbildningens tema. Gästlärarna utgör utbildningens struktur inom olika fält, t ex performance, ljud och installation.

Begrepp som Land Art/Jordkonst förväntas vara etablerat hos studenten.

Delar av kursinnehållet:

  • Fotografi med fokus på dokumentation av konsten men också konstfoto.
  • Arbeta konstnärligt med ljud och video.
  • Måleri
  • Gästlärare och konstnärer med fokus på kulturhistoria
  • Återkommande ateljésamtal
  • Söka projektmedel/stipendium till egna och gemensamma konstprojekt.