Introduktion fjällvandring

Ansök nu

Introduktion fjällvandring

Åredalens folkhögskola

Ansök nu

Är du nyfiken på fjället och fjällvandring? Tillsammans med vår professionelle fjällguide lär vi oss grunderna i fjällvandring och fjällvett. Vi går igenom moment som karta/kompass, flora/fauna och fjällvett/-säkerhet.

Kurstyp: Sommar/helg/veckokurs

Studietakt: 100%

Längd: 5 dagar

Ansök senast: 3 maj 2022

Lediga platser: Ja

Kostnader: Kursomkostnad 500 kr, betalas på plats. Kost och logi 3450 kr. Extra natt med frukost (söndag-måndag eller fredag-lördag): 400 kr. Önskas sänglinne tillkommer 250 kr, städning 500 kr

Studiestödsnivå (CSN):
Ej studiestödsberättigad

Internat: Ja

Kurstid: 13 jun 2022 - 17 jun 2022

Kontakt:
Ingegärd Hägglund

Telefon: 0647 665500
E-post:
sommarkurs@aredalensfhsk.se


Fler kurser inom: Prova på-kurser

OBS!
Ansök senast
3 maj 2022

Är du nyfiken på fjället och fjällvandring? Då är detta kursen för dig! Tillsammans med vår professionelle fjällguide lär vi oss grunderna i fjällvandring och fjällvett. Under våra vandringsdagar går vi igenom moment som karta/kompass, flora/fauna och fjällvett/-säkerhet. Dagarna fylls av fjällvandring på närliggande fjäll, gemenskap, vila och lärtillfällen ute på fjället. Vi är ute i alla väder! Kursen kräver grundläggande kondition, då vandringarna är på stigar mellan ca 6 km och ca 1 mil/dag. Varje deltagare har med sig egen utrustning/kläder såsom underställ, regnkläder, varm jacka/tröja, mössa, vantar, termos, ryggsäck, vattenflaska, stabila skor/kängor, solglasögon, solskyddsmedel, sittunderlag, varma sockar, och första förband. I kursen ingår karta, kompass och lån av vindsäck (gruppvis).

 

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.aredalensfhsk.se