Vår allmänna kurs är för dig som saknar grundskole- och/eller gymnasiekompetens. Här kan du under 1-4 år i lugn och ro studera de ämnen du saknar för att nå behörighet.

Kurstyp: Behörighetsgivande kurs

Studietakt: 100%

Längd: 1-3 år minst 1 år.

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Antagningskrav: Du ska ha fyllt 18 år. Det är meriterande om du går vår Känn-dig-för kurs. Kursen är tre dagar, 8-10 april 2019, och ger dig möjlighet att testa på att bo och studera på vår skola.

Kostnader: Material/inkl. försäkring: 1 980 kr/läsår Måltider frukost: 43 kr/dag lunch: 66 kr/dag middag: 66 kr/dag. Boende se på vår hemsida www.adelfors.nu

Studiestödsnivå (CSN):
Grundskole- och gymnasienivå (A1)

Internat: Ja

Kurstid: 19 aug 2019

Kontakt:
Jonas Färnemyhr

Telefon: 0383-571 16, 070-146 91 45
E-post:
jonas.farnemyhr@adelfors.nu

Allmän kurs

Allmän kurs ska vara ett tydligt alternativ till studier på gymnasiet eller Komvux därför har vi valt att organisera dina studier tematiskt. Det betyder att du studerar alla ämnen tillsammans i ett övergripande tema som bedrivs i projektform där dina erfarenheter och intressen tillåts ta plats. Projektformerna du arbetar och redovisar dina kunskaper i varierar från tidning, film, utställning, foto, radio och mycket annat.

Studierna i temat ger dig möjlighet till ämnesbehörigheter i svenska, samhällskunskap, historia, religion, naturkunskap, estetisk kommunikation och filosofi. Engelska och matematik läser du utanför de tematiska studierna.

Ämnesbehörigheter du kan nå hos oss

Engelska Grund, 5, 6 & 7

Estetisk kommunikation 1, 2 & 3

Filosofi 1 & 2 

Historia Grund, 1a1, 1a2, 2a & 3

Matematik Grund, 1a/b & 2a/b

Naturkunskap 1a1, 1a2 & 2

Religion 1

Samhällskunskap Grund, 1a1, 1a2, 2 & 3

Svenska & Svenska som andra språk Grund, 1, 2 & 3

Omvärlden

På allmän kurs gör vi ofta studieresor som knyter an till det tema vi studera. Vi tycker det är viktigt att ta in omvärlden i våra teman för att du ska ges möjligheten att möta den. På våren gör vi en längre studieresa utomlands.

Ansökan

Vi antar sökande till kursen efter följande kriterier:

  • sökande måste ha fyllt 18 år
  • den som har störst behov prioriteras
  • den som vi tror klarar den pedagogik och arbetssätt som vi har på kursen
  • sökande måste vara motiverad att studera

För att vi ska kunna göra ett bra antagningsarbete är det viktigt att du som sökande bifogar alla efterfrågade handlingar: betyg/intyg från tidigare studier, personligt brev, referenser, intyg från arbetslivserfarenhet.

Förtur ges till de som gått känn dig för-kurs och de som tidigare har gått på skolan.

Sista ansökningsdag är 15 maj och 31 maj lämnar vi första antagningsbeskeden. Efter 31 maj antar vi sökande om det finns lediga platser på kursen.

Detta förväntas kursdeltagaren kunna efter avslutad kurs
Allmän kurs leder till grundläggande behörighet för högskolestudier. Du kan även läsa in särskilda behörigheter i många ämnen.

Länk till kursen på skolans webbplats
http://www.adelfors.nu/kurser/laanga-kurser/allmaen-kurs/