Kreativt skrivande på distans halvfart

Ädelfors folkhögskola


Ansökan stängd
Att skriva är att definiera sig själv och göra sin röst hörd. Välkommen att bli en Skrivande röst! Med lätthet och glädje får vi igång vår kreativa process och vårt skrivande.

Kurstyp: Profilkurs, Distanskurs

Träffar:
Inga obligatoriska träffar

Studietakt: 50%

Längd: 15 veckor

Ansök senast: Ansökan är stängd

Lediga platser: Nej

Antagningsvillkor: Baskunskaper i ordbehandlingsprogram. Baskunskaper i internetanvändning där man hanterar att använda internetbaserade plattformar för lärandet. Svenskakunskaper i tal och skrift.

Kostnader: Skrivande röster, Skrivande röster 2, plus annat resursmaterial tillhandahållet av kursledaren.

Studiestödsnivå (CSN):
Gymnasienivå (A2)

Internat: Nej

Kurstid: 19 aug 2019 - 29 nov 2019

Kontakt:
Maria Bielke von Sydow

Telefon: 073 274 18 29
E-post:
bielkevonsydow@adelfors.nu

Vi prövar oss fram genom olika genrer och varierande typer av texter. Vi skriver bland annat flödesskrivning, poesi, självbiografiska texter och novell. Genom övning får vi verktygen som för oss framåt i skrivandet. Kursen består av 5 stycken kursmoduler. Varje kursmodul har ett särskilt givet tema och du som kursdeltagare lämnar in två texter per modul. Jag som kursledare ger dig respons på varje text och ger också tips på hur du kan förbättra dina texter.

Kursens längd: 15 veckor. Vi har inga fysiska träffar. 
Kursens omfattning: Halvfart 
Tidpunkt: Distanskurs 
Sista ansökningsdag: 15 maj 2019 
Kursstart: 19 augusti 2019 
Kursslut: 29 november 2019
Målgrupp: Skrivintresserade 
Förkunskapskrav: Svenskakunskaper i tal och skrift behövs då undervisningen sker på svenska och de texter som lämnas in ska vara skrivna på svenska. Kursen sker via Googles plattform så en kunskap om hur plattformen fungerar underlättar. Vana att hantera ordbehandlingsprogram. Kursen är helt nätbaserad så tillgång till god
uppkoppling behövs. 
Kursmaterial: Skrivhandböckerna; Skrivande röster och Skrivande röster 2. Kurslitteraturen inhandlas av kursdeltagaren via nätbokhandeln eller direkt av
kursledaren. Ladda ned kursplanen längst ned på sidan.